TEK: kiszabadult az Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi

Kiszabadult a vasárnap Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) Társadalmi Kapcsolatok Osztálya szerdán az MTI-vel.

“A TEK és a külföldi partnerszolgálatok együttműködésének eredményeképpen – sikeres tárgyalásokat követően – szerda délelőtt fogva tartói elengedték az Ukrajnában dolgozó magyar férfit” – írta közleményében a TEK.
Tájékoztatásuk szerint a vasárnap foglyul ejtett férfi már elhagyta a fegyveres konfliktusos területet.
Hozzátették, hogy a további szükséges intézkedéseket a TEK, a magyar Külügyminisztérium és a partnerszolgálatok egymással együttműködve hajtják végre.
A Terrorelhárítási Központ hétfő délután közölte az MTI-vel, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában, és a TEK speciális egysége a helyszínre utazott. Hajdu János TEK-főigazgató aznap este az ATV-ben azt mondta, hogy a férfi egy ukrajnai cégnél dolgozik. A magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú gépkocsijával közlekedve a munkáját végezte, amikor a válságövezetbe, “rossz helyre tévedt”. Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet – közölte akkor.(MTI)

Scroll To Top