Technikai elemzés: USD/CAD - Gazdasagportal.hu

Technikai elemzés: USD/CAD

A dollár a legtöbb G10 devizapárjával szemben gyengült szerdán, az európai délelőtt során. Az amerikai dollár csupán a JPY és a GBP devizákhoz képest maradt nyitó szintjeinek közelében.

Az euró erősödött, azután is, miután a szeptemberi német Gfk fogyasztói bizalmi index idén első alkalommal csökkent. A mérsékelt csökkenés valószínűleg annak tudható be, hogy aggódnak az Oroszországra kivetett szankciók hatása miatt, de az orosz elnök, Putyin és az ukrán elnök, Porosenkó tegnapi tárgyalásainak „pozitív hangvétele” enyhített a régióban uralkodó feszültségeken, és kissé fellendítette a devizát.

A kanadai dollár tovább erősödött, annak köszönhetően, hogy a Burger King Worldwide Inc. indítványozta a Tim Hortons Inc. felvásárlását. Egy joghézag lehetővé teszi az USA-beli és nem USA-beli vállalatok számára, hogy olyan akvizíciót hajtsanak végre, amely keretében az USA-beli vállalat olyan, nem USA-beli joghatóság alá kerül, ahol a vállalati adókulcsok alacsonyabbak. Kanada előnyre tesz szert ezen tranzakciós modell révén, és siker esetén több vállalat követheti majd a Burger King lépéseit, ami tovább csökkenti az USD/CAD keresztárfolyamot.

Az USD/CAD pár tegnap esett, miután ismét ellenállásszintre talált az erős 1,0985-ös/1,1000-es tartományban. Ez egy hónap alatt már a negyedik alkalom volt, hogy a vételi pozíciókkal rendelkezők visszapattantak ezen tartományról. A devizapár árfolyama egymás után két támaszszintet tört át, valamint áttörte a kék rövid távú növekvő trendvonalat is, ami megerősíti a negatív divergenciát az ár mozgása és technikai momentum mutatószámaink között. Az európai délidőben az USD/CAD pár marginálisan az 1,0900-as (R1) szint alatt maradt, és az eladók talán megcélozzák a következő támaszszintet (1,0865 – S1) a közeljövőben. Bár a rövid távú kilátás mérsékelten csökkenő, teljes képet figyelve, a hosszú távú növekvő trend továbbra is érvényben van. A kereskedés még mindig a fő növekvő trendvonal felett zajlik, amely 2012. szeptember eleje óta tart, és a heti grafikon minimum szintjeit összekötve láthatjuk. Azonban, mielőtt figyelmem visszaterelődik a növekvő mozgásra, szeretnék egyértelműbb jelet kapni, például az 1,0985-ös/1,1000-es erős ellenállásszint tartomány feletti zárást. A napi grafikonon a 14 napos RSI úgy tűnik, hogy hajlandó lefelé keresztezni az 50-es szintet, miközben az MACD – bár pozitív – lefelé metszette jelző vonalát, fokozva a korrekciós fázis folytatódásának valószínűségét.

• Támaszszint: 1,0865 (S1), 1,0820 (S2), 1,8000 (S3) .

• Ellenállásszint: 1,0900 (R1), 1,0930 (R2), 1,0985 (S3).

Scroll To Top