Technikai elemzés: Megemelte az éves várakozását a MOL a 2017 Q2 negyedév után

Kiváló második negyedéven van túl a MOL, a jó eredményeknek köszönhetően a vállalat szignifikánsan megemelte éves eredményvárakozásait. Bár már a jelentés előtt is emelkedett az árfolyam, a trend tovább folytatódhat – véli Kiss Mónika, az Equilor Zrt. vezető elemzője.

A tegnap látott csúcsdöntést követően ma ismét felülteljesítő lehet Európában a BUX index a MOL éjjel kijött gyorsjelentésének köszönhetően. Az olajipari vállalat a várakozásokon felüli eredményről számolt be, melynek hatására javított kilátásain és idei évre való előrejelzéseit felfelé módosította.

Technikai elemzés:

Igen kedvező a technikai kép, hiszen a korábbi fordított fej és vállak alakzat nyakvonalának visszatesztelését követően újabb emelkedő hullám indult, és tegnap áttörte az árfolyam a felső, pirossal jelzett csökkenő trendvonalat. Időközben egy újabb, ezúttal nagyobb fordított fej és vállak alakzat is megjelent, melynek egyenes nyakvonala 22 060 Ft-ra tehető. Szignifikáns áttörése esetén az alakzati célárfolyam 23 300 Ft közelébe mutatna.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top