Tapolcai választás – Orbán: tiszteletben kell tartani a választók döntését

Demokratikus verseny volt húszegynéhány jelölttel, tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani a választók döntését – mondta Orbán Viktor kedden Zalaegerszegen a vasárnapi tapolcai választás eredményével kapcsolatban.

A Modern városok programjának keretében tartott tájékoztató végén a kormányfő újságírói kérdésre, a Jobbik megerősödésével kapcsolatban kifejtette: sajnálják, hogy az emberek inkább a Jobbiknak szavaztak bizalmat, és hogy hajszálnyival ugyan, de a Fidesz vesztett, ezt azonban tudomásul kell venni. „Mi más útvonalat javaslunk Magyarország számára, másként kötnénk össze Magyarországot Európával és a világgal, mint ahogy ezt a Jobbik tenné” – jelentette ki.
Hozzátette: azon kell dolgozniuk, hogy a „mi útvonaltervünk vonzóbb legyen az emberek számára”.
Úgy fogalmazott, hogy a nép fog dönteni a végén, s miután demokrácia van és több lehetőség is van előttük, „majd legjobb tudásuk szerint meg fogják hozni a döntést, amit tudomásul kell vennünk”.
Mint mondta: a Fideszért és a kormányért tud felelősséget vállalni, de hogy az emberek mit gondolnak és merre akarnak menni, „milyen érzések kavarognak a szívükben és milyen politikai döntést hoznak”, azért nem tud felelősséget vállalni. „Kellő alázattal elfogadjuk a döntésüket, azt is, amit most vasárnap hoztak” – fogalmazott a kormányfő.(MTI)

Scroll To Top