Tanácsadó cég: kiemelkedően fejlődnek a szolgáltató központok

Az EY nemzetközi tanácsadó cég idei elemzése szerint rendkívüli mértékben, évi tízezer milliárd dollárral bővülhet a szolgáltató központok piaca a következő három évben – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az előrejelzések szerint a 2013-as, több mint 170 ezer milliárd dollárról 2015-re 190 ezer milliárd dollárra nőhetnek a szektor bevételei. A globális fejlődésből egyértelműen profitál majd Magyarország is, amely egyre növekvő súllyal van jelen a szolgáltató központok piacán.
A második generációs szolgáltató központok már több szolgáltatást és több ágazatban tevékenykedő cégeknek kínálnak. Ez a gazdasági ágazat is egyre inkább globálissá válik.
A szolgáltató központok olyan szervezetek, amelyek kiszervezett funkciókat látnak el a cégek számára.
Az EY most induló felmérése során több mint hetven Magyarországon működő szolgáltató központ vezérigazgatóját és pénzügyi vezetőjét kérdezik meg. Az adatgyűjtés több mint egy hónapig tart majd.
A felmérés célja, hogy átfogó képet adjon a magyarországi szolgáltató központi szektor szerkezetéről, a trendekről, valamint a jövőbeli fejlődési lehetőségekről.(MTI)

Scroll To Top