Szívrohammal kórházba szállították Larry Kudlow-t, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadóját - Gazdasagportal.hu

Szívrohammal kórházba szállították Larry Kudlow-t, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadóját

Szívrohammal kórházba szállították Larry Kudlow-t, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadóját – közölte Szingapúrban közzétett Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.

“A nagyszerű Larry Kudlow, aki oly keményen dolgozott kereskedelmi és gazdasági ügyekben, épp most kapott szívrohamot. Jelenleg a Walter Reed kórházközpontban ápolják” – írta Trump, közvetlenül azelőtt, hogy megérkezett volna a csúcsértekezlet színhelyére Szingapúrban.
Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház – Donald Trumppal együtt Szingapúrban lévő – szóvivője a Walter Reed katonai kórházból származó információkra hivatkozva később közleményben tudatta, hogy Larry Kudlow állapota kielégítő, “nagyon enyhe” szívinfarktust szenvedett, és az orvosok szerint “gyors és teljes” felépülése várható.

Kudlow legutóbb vasárnap került az amerikai újságok címlapjára és volt a televíziós műsorok fő vendége, amikor a G7-es országcsoport Kanadában tartott csúcsértekezlete után kiállt az amerikai elnök azon döntése mellett, hogy visszavonja aláírását a csúcsértekezlet zárónyilatkozatáról.
A 70 éves Kudlow, aki korábban dolgozott a Reagan-kormányzatban, majd beruházási bankárként a Wall Streeten, 2018 márciusában – Gary Cohn távozása után – lett a Fehér Házban az Országos Gazdasági Tanács igazgatója. Az elnök gazdasági és kereskedelmi főtanácsadójaként szereti magát “boldog harcosként” jellemezni, és az elnök nem egy gazdasági döntésekor az amerikai médiában frontharcosként küzd a döntés indoklásakor.(MTI)

Scroll To Top