Stratégiai megállapodást kötött a Masterplast és a Synergon

Együttműködési megállapodást írt alá, a Masterplast Nyrt. és a Synergon Informatika Nyrt. annak érdekében, hogy a Synergon DataCenter beruházás kapcsán a jövőben egymást erősítve működjenek – közölték a vállalatok kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Synergon Holding az elmúlt hónapokban kezdte meg a  DataCenter elnevezésű, szolgáltató független adatközpont beruházási terveinek engedélyeztetését. A több mint 2000 négyzetméter alapterületű adatközpont beruházási összértéke eléri a 7 milliárd forintot, ebből az épület együttes építése közel 2 milliárd forint értékű befektetést jelent.
A projekt megvalósítása során a Synergon stratégiai partnerként számít az építőanyag-iparban tevékenykedő Masterplast szakértelmére, amire alapozva tervezi az építőipari alapanyagok beszerzését, versenyeztetését, hogy így kedvezőbb feltételekkel juthasson a beruházáshoz szükséges alapanyagokhoz.
Az együttműködéssel a Masterplast olyan outsource technológiával üzemeltetett IT infrastruktúra rendszerhez juthat hozzá, amely a társaság 12 országban megtalálható érdekeltségeinél az átlátható gazdálkodást és működést segítheti a jövőben.(MTI)

Scroll To Top