Stagnál az ingatlanfejlesztés az idén

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) 15 tagja tavaly 118 millió euró értékű beruházást valósított meg Magyarországon, ez kevesebb, mint tizede a csúcson, 2008-ban mért értéknek – közölte az IFK pénteken az MTI-vel.

Az IFK szerint az eddig bejelentett fejlesztések alapján az idén 108 millió euró összértékű beruházással és 42 ezer négyzetméter új átadott területtel lehet kalkulálni.
A 2012-ben regisztrált 118 millió eurós beruházás 7 épület kivitelezését jelenti, míg a 2008-as boom idején 1,3 milliárd euróval 24 épület valósulhatott meg. A 2011-es 280 millió eurós teljesítmény után a tavalyi alig több mint egyharmada az előző évinek.
Az IFK-tagok közül 2012-ben az ECE kezdte meg az Árkád 2 kivitelezését, a Futureal a Dózsa György úton fogott hozzá egy irodaház építéséhez, a Wing átadta a Hegyvidék központot, a Skanska pedig a Green House irodaházat, illetve az Ablon és a WING logisztikai fejlesztéseket valósított meg. A lakóépület-piacon a Futureal indította el Sun Resort fejlesztését.
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2009-ben jött létre a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével. Tagjai: Ablon Ingatlanfejlesztő Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., Biggeorge’s-NV Zrt., Futureal Development Zrt., IVG Development Hungary Kft., Orco Vagyonkezelő Kft., Skanska Magyarország Ingatlan Kft., TriGranit Fejlesztési Zrt., WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt., ECE Projektmanagement Kft., Graphisoft Park SE, Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Prologis Hungary Management Kft., Talentis Group és végül a Codic Hungary Kft.

Forrás: MTI

 

Scroll To Top