Schiller Autó Család: visszatekintés 2022-re

A 2022-es év sok kihívást tartogatott a kis- és középvállalkozások számára. A post-COVID időszak nehézségei ellenére jelentős sikereket tudhat maga mögött az 1980-ban alapított Schiller Autó Család. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a magyar vállalkozás miképp vette fel a versenyt a nemzetközi konkurenciával és milyen digitális innovációkkal rukkolt elő 2022-ben. Továbbá, bemutatjuk a vállalat által megszerzett neves Deloitte Best Managed Company elismerést.

A Schiller Rent legfontosabb mérföldkövei 2022-ben

A Schiller Rent 15 éve van jelen a piacon. Kiemelkedő méretű (jelenleg időszakosan több, mint 500 járműből álló) flottájával minden nap arra törekszik, hogy az autókölcsönzésben is minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtson Magyarországon, üzleti és magán ügyfelei részére egyaránt. A 2022-es év számos kihívás elé állította a vállalatot, a nehézségek ellenére mégis eredményekben gazdag évet tudhat maga mögött.

Új iroda a Liszt Ferenc repülőtéren

Az autóbérlés piacán a turisták és az üzleti utazók egyre fontosabb piaci szegmenst jelentenek. Az üzleti célok mellett a Schiller Rent számára fontos, hogy kimagasló minőségű, komfortos és könnyen elérhető szolgáltatást nyújtson a Magyarországra látogató utazók számára. Ezen megfontolások alapján 2022 szeptemberében a Schiller Rent megnyitotta legújabb irodáját a Liszt Ferenc repülőtéren. Schiller Márk, a cégcsoport stratégiai és marketing igazgatója az alábbi módon nyilatkozott az új irodáról:

“Az új irodánk szeptember elején nyílt meg a Liszt Ferenc repülőtéren, közvetlenül a terminálon, ahol eddig csak hét másik, nemzetközi, autóbérléssel foglalkozó franchise cég volt jelen. Komoly know-how-val és globális háttérrel rendelkező versenytársakról van szó, büszkék vagyunk rá, hogy egyedüli magyar cégként a Schiller Rent is helyet kapott mellettük.”

0-24 működő automata autóbérléshez

A 2022-es év másik jelentős újítása a non-stop működő kulcsautomata beüzemelése. A berendezés segítségével egyszerűen és gyorsan adhatnak le és vehetnek fel bérautókat az ügyfelek a nyitvatartási időn kívül. Az önkiszolgáló autóbérlés lépései a következők:

 1. az ügyfél kiválasztja és lefoglalja az autót,
 2. elvégzi a rövid adminisztrációs folyamatot,
 3. ezt követően kap egy PIN-kódot, 
 4. a kód segítségével az automatából az általa választott időpontban leadhatja vagy felveheti a bérautót.

Az automata valódi újítás, amely lerövidíti az autóbérlés folyamatát, hisz az eszköz segítségével megspórolható a személyes ügyintézésre fordítandó idő. Tökéletes választás azoknak, akiknek „az idő pénz”.

A Schiller Autó Család legfontosabb mérföldkövei 2022-ben

Deloitte Best Managed Company elismerés elnyerése

A Deloitte Private 2022-ben elindította a Kiválóan Vezetett Vállalatok (Best Managed Companies) programot, amely lényege elismerni a kimagasló teljesítményű magyar tulajdonú és vezetésű vállalatokat. A programra jelentkező vállalatok üzleti mentorálásban részesülnek, amely alapos elemzést követően értékes fejlődési tanácsokkal látja el a résztvevőket. A szakmai zsűriben szerepelt:

 • Baksay Gergely (Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója)
 • Dr. Csillag Sára (Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja)
 • Koji László (Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke)
 • Végh Richárd (Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója)
 • Wolf László (OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese)

A program 2022-es díjazottjai között szerepel a Schiller Autó Család Zrt. is. A neves díj elnyerése is jól mutatja, hogy vállalat valóban agilis és a nemzetközi sztenderdeknek is megfelelő.

Audi márkaszerviz megnyitása

Az év másik kiemelkedő mérföldköve a 2022 februárjában induló hivatalos Audi márkaszerviz szolgáltatás. A modern szerviz infrastruktúrán túl, olyan kényelmi szolgáltatások teszik az ügyfelek dolgát könnyebbé, mint:

 • online időpontfoglalás,
 • tabletes munkafelvétel,
 • és non-stop autóleadás kulcs automatával.

Az újítást követően a Schiller Autó Család szalonja jogosult a Skoda, VW, VW haszonjármű és Audi márkaszerviz feladatok ellátására is.

Mi várható 2023-ra?

A Schiller Autó Család az eddig megszokottakhoz hasonlóan 2023-ban is kifogástalan szolgáltatást fog nyújtani lakossági és üzleti partnereinek egyaránt. Továbbra is az ügyfél igényeknek megfelelő, rugalmas és kimagasló autóbérlési, szervizelési és értékesítési szolgáltatást nyújtunk. A bérautó flottában növekszik az elektromos autók száma, így egyre több ügyfelünk dönthet az alternatív meghajtású gépkocsik mellett.

Scroll To Top