Saalbach/Hinterglemm síterepe vonzza a befektetőket

A híres Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn alpesi síterep vonzza az ingatlan befektetőket. 2023-ig létrejön a világhírű Zell am See/Kaprun gleccser központjával való összekapcsolás. Ezzel Ausztria legnagyobb összekapcsolt síterepe keletkezik, ahol a síelőkre több mint 400 kilométer sípálya vár majd.  

 

Az Alpokban növekszik a második otthon iránti érdeklődés

Ezek a tervezett változások megerősítik Saalbach/Hinterglemm pozícióját, mint az Alpok egyik TOP célpontját – a turisták és befektetők számára egyaránt. Nagyon sok magyar tölti téli üdülését az osztrák Alpokban. Főleg a közelsége, a kiváló minőségű szolgáltatások és a különféle tevékenységek miatt. Továbbá egyre több az olyan befektető, aki itt vásárol ingatlant, a távollétében pedig azt kiadja.

Ezt Forgács Péter, a külföldi ingatlanok értékesítésére szakosodott Rellox társaság értékesítési menedzsere is megerősítette. „ Most van a fő síszezon, ebben az időszakban növekszik a magyar befektetők alpesi ingatlanok iránti érdeklődése. Minden évben több magyar befektető érdeklődik alpesi ingatlanok iránt, akik az üdülésüket összekötik a kiválasztott ingatlanok megtekintésével. A mi ügyfeleink többnyire családok, akik az üdülésüket a sajátjukban szeretnék tölteni, az év további részében pedig az ingatlant bérbe szeretnék adni.”

Eladó 4* apartmanok a híres Saalbach/Hinterglemm síterepében

Az osztrák Alpokban fekvő ingatlanok további bérbeadásával körülbelül 4%-os éves hozamok érhetők el

Az ingatlanfejlesztők reagálnak a régióban fekvő ingatlanok iránti növekvő keresletre, így gazdag háttérrel és szolgáltatásokkal rendelkező apartman hoteleket építenek, amelyekben a befektetők számára érdekes felértékelődéseket ígérnek. „ A bérbeadásból származó hozamok magassága körülbelül 4% – az ingatlan vételárából számítva, a működési költségek levonása után és adózás előtt,” tette hozzá Forgács Péter.

Szállodai típusú szolgáltatások, spa, wellness, recepció, bár étterem

Eladó luxus apartmanok Hinterglemm központjában

2019 tavaszán kezdik Hinterglemm központjában építeni ezeket a gyönyörű 4* apartmanokat. Várható befejezés 2020 decemberére van tervezve. A létesítményben 2 étterem, fitnesz, spa, szaunák és medence is megtalálható majd. Az apartmanok magántulajdonba kerülnek értékesítésre, azonban a területrendezési terv szerint részleges saját használat és további bérbeadás kombinációjára vannak tervezve. Ez a koncepció lehetővé teszi az ingatlan ÁFA nélküli megvételét, a befektető így 20%-ot takarít meg az ingatlan vételárából számítva. Árak már nettó 219 900 eurótól.

Saját használat és további bérbeadás kombinációjára tervezett második otthon – Hinterglemm falujában épülő projekt ezt a világszerte ismert irányzatot követi. „Az apartman tulajdonosai néhány hétig az év folyamán élvezik az alpesi üdülésüket, az év hátralevő részében pedig az ingatlant turistáknak adják bérbe. Természetesen biztosítva vannak az ingatlan kezelésével és annak bérbeadásával kapcsolatos szolgáltatások. A legtöbb magyar ügyfél számára ez az ideális befektetési lehetőség. Osztrák alpesi ingatlanok – kiváló likviditással és hosszú távú enyhe növekedéssel rendelkező stabil ingatlanszegmens.

Legérdekesebb ingatlanprojektek az osztrák Alpokban

Az apartmanok saját használat és további bérbeadás kombinációjára épültek. További információkat szeretne? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Comments are closed.

Scroll To Top