Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt egy irodájánál

Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egy irodájánál csütörtök éjjel a Szászország tartományi Döbelnben, a rendőrség politikai bűncselekmény gyanújával indított eljárást.

A nyomozást a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) államvédelmi osztálya folytatja.
A robbanás a Drezda környékén fekvő kisvárosban működő AfD-iroda előtt, az utcán történt. Megrongálódott a földszinti, utcafronti irodahelyiség portálja, a szomszédos épület és két autó, személyi sérülés nem történt.
A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölt részleteket az ügyről.
Az AfD a párt elleni merényletként értelmezi a robbanást. A Twitteren azt írták, hogy “súlyos támadás érte a szászországi AfD-t”.

Martin Dulig tartományi miniszterelnök-helyettes is így értelmezi a történteket, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa szintén a Twitteren azt írta, hogy semmivel sem lehet igazolni a támadást, mert “az erőszak nem tartozik a demokrácia eszközei közé”.
Az AfD-vel nem robbanószerrel, hanem a politika eszközeivel kell felvenni a harcot – tette hozzá. “Ez a támadás az AfD-nek használ és árt a demokráciának” – idézte a miniszterelnök-helyettes bejegyzését az MDR.(MTI)

Scroll To Top