Rendkívüli hóvihar, itéletidő, halálos áldozatok - Gazdasagportal.hu

Rendkívüli hóvihar, itéletidő, halálos áldozatok

Legalább öten haltak meg szerdáig az Egyesült Államok északi területeit sújtó rendkívüli hóviharok miatt.

Hárman hólapátolás közben kaptak szívrohamot, egy ember közlekedési balesetben halt meg, egy férfit pedig holtan találtak az autójában a több mint 3 és fél méteres hóban. A tragédiákat mind New York állam északnyugati részéből jelentették.
Buffalóban a hó vastagsága egyes helyeken meghaladta a 180 centimétert, a régióban több helyről jelentettek másfél méteres havat. A város polgármestere, Byron Brown szerint négy évtizede nem volt példa ilyen erős havazásra.
A mostoha időjárás miatt az autósok tömegesen hagyták hátra járműveiket az utakon. Kedd éjjel több tucatnyian a rendőrségeken vagy a tűzoltóságokon kerestek menedéket. Egy kismama egy tűzoltóállomáson szülte meg kislányát, a mentő ugyanis képtelen volt elvergődni a kórházig.
A Niagarai Egyetem női kosárlabda-csapatának tagjait szállító buszt 24 órán át tartotta fogságában a hó az autópályán, a sportolókat csak szerda reggel tudták kiszabadítani a rendőrök. New York állam legalább 25 településén közlekedési tilalmat léptettek életbe; az utakat csak a sürgősségi járművek használhatják.
A meteorológiai előrejelzés szerint az Egyesült Államok középnyugati és az északkeleti részén szerdán és csütörtökön újabb hidegbetörés várható, és délkeleten is fagypont alá süllyed a hőmérséklet.(MTI)

Scroll To Top