RC: Szárnyal a forint – 2021. 04. 30

Gyengüléssel zárt a napot a BUX, MOL: Egyelőre nem sikerült az áttörés, Dinamikusan emelkedik az OTP, Szárnyal a forint

Gyengüléssel zárt a napot a BUX

A teljes csütörtök alapvetően az emelkedésé volt, de nap végére lefelé fordult az árfolyam, így végül tegnapi záróárhoz képest stagnálás volt tapasztalható. Technikai szempontból nem fest jól a grafikon, de még nincsen komoly baj, könnyen elképzelhető, hogy csak időleges a dél felé fordulás, hiszen a középső Bollinger-szalag egyelőre erős támasznak tűnik.

MOL: Egyelőre nem sikerült az áttörés

A MOL ugyanazt a mintázatot mutatta tegnap, mint a BUX, erős kezdés után elfáradt az árfolyam, így alakult ki a 0,4%-os emelkedés, ami 2112 forintos záróárat jelentett. Komoly probléma technikai szempontból itt sincsen, érkezhet felpattanása támaszról, de egyelőre az látható, hogy a 2150 forintos ellenállás áttörése várat magára.

Dinamikusan emelkedik az OTP

Az OTP-nek jól sikerült a tegnapi nap, talán a vezető papírok közül a legjobban, hiszen 0,8%-os emelkedéssel 13510 forinton zárt az árfolyam. Úgy tűnik, hogy technikai szempontból komoly lendületet kapott a papír azzal, hogy a 13200 forint ellenállás elesett a hét elején, és bár egyelőre a forgalom abszolút értékben továbbra sem magas, a piaci százalék továbbra is kiemelkedő, így egyelőre nem kell attól tartani, hogy a kiüresedne a részvény iránti kereslet.

Szárnyal a forint

Biztató, ami a forint piacán történik az utóbbi napokban, hiszen a tegnap már sikerült a 360-as szint alá is betekintenie az árfolyamnak az euróval szemben. Technikai szempontból is fontos lehet az, hogy a középső Bollinger-szalag alatt zárt a hazai deviza, ez további lendületet adhat a további erősödésnek. Az euróval szemben 360,16-on, a dollárral szemben 297,14-en áll a jegyzés.

Érdekes napon vannak túl az amerikai indexek

Volatilis napon van túl az amerikai piac. A nyitás után még a pozitív tartományban tartózkodtak az indexek, de aztán hirtelen bezuhantak. A nap végére azonban újra a jó hangulat uralkodott a piacokon, így szépen zártak a nagy amerikai indexek.  A Dow 0,64%-ot emelkedett és 34 057 ponton zárt, míg az S&P 500 0,61 %-ot erősödött és 4 211 ponton fejezte be a napot. Most a Nasdaq teljesített a leggyengébben, de így is 0,43 %-ot tudott emelkedni és végül éppen 14 000 pont alatt zárt. A futures nem mutat pozitív képet. A Dow 0,29%, az S&P 500 0,39%, a Nasdaq 0,54% mínuszban van.

Kiváló jelentés az Amazontól

Az Amazon a vártnál jóval erősebb eredményt produkált az első negyedévben, részben annak köszönhetően, hogy megnőtt a webszolgáltatásokból származó bevétel. Az Amazon az első negyedévben részvényenként 15,79 dolláros nettó jövedelmet ért el, ami több, mint háromszorosa a tavalyi 5,01 dollárnak, és ami nagyon magasan felülmúlja a 9,54 dolláros elemzői várakozásokat. A vállalat teljes profitja 8,1 milliárd dollár lett, a tavalyi 2,5milliárd után. Összességében 108,54 milliárd dolláros bevételt produkált a vállalat. Zárás után a cég árfolyama is új csúcsokat ért el.

A gazdasági teljesítmény tovább fűtheti az amerikai piacokat

Amerika gazdasága 2021 első három hónapjában szárnyalt, éves szinten 6,4%-kal nőtt a GDP, igaz 6,5%-ot vártak az elemzők. A fogyasztást a hatalmas költségvetési támogatások és lazább korlátozások ösztönözték. A munkanélküli ellátásokra vonatkozó új igények a múlt héten 553 000-re csökkentek, ami a legalacsonyabb szint a világjárvány kezdete óta.

Jó jelentés a Twittertől, azonban egy adat miatt mégsem felhőtlen az öröm

A Twitter árfolyama csökkent csütörtökön, miután a vártnál jobb első negyedéves eredményt és bevételt könyvelhetett el a vállalat, de elmaradt a felhasználói növekedési várakozásoktól, amire mindig nagyon figyelnek befektetők. A Twitter 68 millió dolláros nyereséget, azaz egy részvényre jutó 16 centet ért el, szemben az egy évvel ezelőtti 8,4 millió dolláros, vagyis 11 centes veszteséggel. Az elemzők részvényenként 14 centes profitra számítottak a negyedév során. A bevételek 1,04 milliárd dollárt tettek ki, ami 28%-os növekedést jelent az egy évvel ezelőtti 808 millió dollárhoz képest, és meghaladja az elemzők egymilliárd dolláros előrejelzését. A hirdetési bevételek 32%-kal 899 millió dollárra, míg az adatengedélyezés és az egyéb bevételek 9%-kal, 137 millió dollárra nőttek. A Twitter összes bevételre képes napi felhasználója 7 millióval 199 millióra nőtt a negyedik negyedévről, de nem érte el az elemzők által várt 200 milliót.

(Random Capital)

Scroll To Top