RC: Felpattant a BUX árfolyama – 2021. 05. 05

 

Felpattant a BUX árfolyama, Kilőtt a MOL, A 360-as szintnél elakadt a forint.

 

Felpattant a BUX árfolyama

Jó napot zárt a magyar tőzsde, a BUX brutális forgalom mellett emelkedett 1,8%-ot, ami a technikai képet is nagyon kedvező irányba változtatta. A középső Bollinger-szalag támasza így megerősödött, és valószínűnek tűnik, hogy a ugyan várható némi visszakorrigálás, de felfelé tartó tendencia a következő hetekben meghatározhatja az index árfolyamának alakulását.

Kilőtt a MOL

Régóta várhattak egy ilyen egyértelmű bikanapra a MOL befektetői, mint amilyen a tegnapi volt, hiszen 3,5%-os emelkedés mellett 2140 forinton zárt az árfolyam. A következő napokban technikai szempontból további emelkedés várható, amit az is megerősít, hogy messze átlagon felüli forgalom mellett pattant fel a grafikon a támaszról. A következő napok kérdése lehet, hogy a 2120 forintos támasz végleg elesik-e, amennyiben igen, akár ismét megcélozható a 2200 forintos szint.

A 360-as szintnél elakadt a forint

A lélektani 360-as szint környékén megakadt a forint erősödése, és egyelőre kérdéses, hogy a következő napokban mi fog történni a hazai devizával. Úgy tűnik, hogy az MNB előző heti sajtótájékoztatója lassan elveszti hatását, így várhatóan inkább a makropolitikai változókra fog reagálni érdemben a forint. Az euróval szemben 360,25-ön, a dollárral szemben 299,79-en áll jegyzés.

Nem teljesített jól az amerikai piac

Tegnap nyitás után nagy esést láthattunk az amerikai indexeknél, de nap végére próbáltak feljebb korrigálni. A Dow-nak végül sikerült pozitív tartományban zárnia, 0,08%-ot emelkedve 34 139 ponton fejezte be a napot az index.  Az S&P500 0,59%-ot gyengült és 4 167 ponton zárt. A Nasdaq teljesített a leggyengébben a maga 1,78%-os esésével, ami által 13 544 ponton fejezte be a kereskedést. A futures pozitív nyitásra enged következtetni, igaz korai még ezt biztosan kijelenteni. A Dow 0,26%, az S&P 500 0,3%, a Nasdaq pedig 0,29% pluszban van.

Látszik a Pfizer számain a COVID-19 vakcinák hatása

A Pfizer is jelentette első negyedéves számait, amire erős hatást gyakorolt a koronavírus elleni oltásokból befolyó bevétel. A vállalat az első negyedévben 14,6 milliárd dolláros árbevételt generált, 45%-kal magasabbat, mint tavaly ilyenkor. A teljes árbevételből a Pfizer vakcina 3,5 milliárd dollárt tett ki. A vállalat megemelte a teljes évre vonatkozó várakozásait, így a teljes esztendőre a maximum bevételt 72,5 milliárdra növelte a korábbi 61,4 milliárd helyett.

Yellen riogatta kicsit a befektetőket a kamatokkal

Janet Yellen pénzügyminiszter elismerte, hogy a kamatlábaknak emelkedniük kell, hogy kordában lehessen tartani a gyors gazdasági növekedést, amelyet részben a több ezer milliárd dolláros kormányzati ösztönzők okoznak. Továbbá hozzátette: „De ezek olyan beruházások, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a gazdaságunk versenyképes és produktív lehessen. Úgy gondolom, hogy a gazdaságunk gyorsabban fog növekedni a gazdasági ösztönzők miatt”.

Jó jelentés az amerikai T-Mobile-tól is

A T-Mobile US a vártnál erősebb nyereségről számolt be az első negyedévre vonatkozóan, és emelte a 2021-re vonatkozó iránymutatását is. A nyereség 933 millió dollárt, vagyis részvényenként 74 centet ért el az első negyedévben, a tavalyi 951 millió dollár, vagyis részvényenként 1,10 dollárhoz képest. Az elemzők részvényenként 54 centet vártak. A bevétel elérte a 19,76 milliárd dollárt, ami óriási 78%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi azonos időszakban teljesített 11,11 milliárd dollárhoz képest. Az elemzői konszenzus 18,73 milliárd dollárt volt.

(Random Capital)

Scroll To Top