RC: Baljós jelek a Richter árfolyamában – 2021. 05. 04

Csekély forgalom mellett esett BUX, Az OTP a rossz hangulatban is képes volt emelkedni, Baljós jelek a Richter árfolyamában, Még lehet lendület a forintban.

Csekély forgalom mellett esett BUX

Jelentős visszaesés volt észrevehető a forgalomban a múlt héthez képest, hiszen a 4 milliárdot sem haladta meg ez a mutató hétfőn. Nap végén érkezett némi emelkedés, de alapvetően ismét mínuszos napot zárt a BUX árfolyama, így pedig elesni látszik a technikai támasz is. Az alacsony forgalom miatt azonban sok múlhat a következő napokon.

Az OTP a rossz hangulatban is képes volt emelkedni

Az utóbbi napokban a legnagyobb bankpapír vált a BÉT legstabilabb blue chipjévé, köszönhetően annak, hogy a jelenlegi pesszimista időszakban is képes szinten maradni az árfolyam, sőt, minimálisan emelkedni is, amit jól mutat a tegnapi 0,3%-os változás is, ami 13505 forintos záróárat jelentett. A következő napokban a 13600 forintos szint lehet a középpontban, áttörése esetén a további emelkedés sem tűnik valószerűtlennek.

Baljós jelek a Richter árfolyamában

Régen történt ilyen, de szakadással indította a kereskedést a részvény árfolyama, és a nap többi részében sem volt képes feljebb kapaszkodni a grafikon. A tegnapi közel 1%-os csökkenéssel és a 8490 forintos záróárral komolyan felmerül, hogy a 8000 forintos támasz is veszélyben lehet. A forgalom szintén szokatlan módon 1 milliárd forint alatt maradt, így bátran kijelenthető, hogy nem a legfényesebb napjait éli jelenleg a részvény.

Még lehet lendület a forintban

A hétfői nap azt mutatja, hogy még ezen a héten is maradt a forintban szufla, és folytatódhat az eddig tapasztalható erősödés az euróval szemben, bár nem lenne meglepő, hogy az erősödő dollár negatívan hatna a hazai devizára. A középső Bollinger-szalag támasza azonban egyértelműen elesni látszik, ami jó jel lehet a közeljövőre nézve. Az euróval szemben 359,45-ön, a dollárral szemben 297,98-on áll jegyzés.

Vegyes zárás Amerikában

Két pozitív, egy negatív zárást láthattunk tegnap a három nagy amerikai indexnél. A Dow 0,64 %-ot emelkedett és 34 111 ponton zárt, az S&P 500 0,19 %-ot erősödött és 4 192 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq teljesített a legrosszabbul, 0,51 %-ot gyengült és 13 800 ponton zárt. A futures sem jelez pozitív hangulatot a mai napra. A Dow 0,09%, az S&P 500 0,19%, a Nasdaq 0,22% mínuszban van.

Felemás jelentés a SolarEdge-től

A SolarEdge Technologies részvényei estek hétfőn a kereskedés utáni órákban, miután a napelemgyártó a vártnál gyengébb eredményről számolt be az első negyedévre vonatkozóan. A nettó jövedelem 30,08 millió dollárt, vagyis részvényenként 55 cent lett, szemben az egy évvel ezelőtti 42,25 millió dollárhoz, vagyis részvényenként 81 centhez képest. A korrigált nyereség részvényenként 98 centet tett ki, szemben az előző 95 centtel, de így is elmaradt elemzők 1,01 dolláros becsléséhez képest. Igaz, a bevételek meghaladták a várakozásokat, a negyedévben 405,49 millió dollár árbevételt generált a vállalat, ami 6%-os csökkenést jelent a tavalyi 431,22 millió dollárhoz képest. Az elemzők 395,4 millió dollárt vártak.

A Ford is nagy hangsúlyt fektethet az akkumulátorgyártásra a későbbiekben

Hau Thai-Tang termékplatform és operatív vezető szerint Észak-Amerikában elegendő elektromos járművet fog értékesíteni a Ford ahhoz, hogy saját akkumulátorcelláit 2025-ig belföldön gyárthassa. Ez az eddigi legpontosabb dátum, ami a vállalat akkumulátorgyártására vonatkozik. Igaz ez a dátum még nem jelenti azt, hogy addigra biztosan akkumulátorcellákat fognak már gyártani, de az látszik, hogy a terv meg van. Az akkumulátorcellák saját gyártása várhatóan kulcsfontosságú lesz az autógyártók számára az elektromos autók költségeinek csökkentése és a járművek áramellátását biztosító akkumulátorcellák biztosítása szempontjából.

(Random Capital)

Scroll To Top