Pénzügyi intézkedések – Jobbik: populista módon emel adókat a kormány

A Jobbik jelentős adóemeléseknek tekinti a hétfőn bejelentett kormányzati pénzügyi intézkedéseket. Volner János frakcióvezető-helyettes szerint ráadásul a kabinet „populista” módon úgy tesz, mintha az intézkedésekkel a multinacionális cégeket, vagy a bankokat adóztatná, miközben a terhek teljes áthárítását lehetővé teszi, így azokat valójában az emberek viselik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn ismertette, hogy a kormány a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek.
A Jobbik szerint ezekkel az intézkedésekkel a kormány fokozza a magyar gazdaság lemaradását és régiós leszakadását, ahelyett, hogy mindent megtenne a lakosság és a gazdaság adóterheinek csökkentése érdekében.
Volner János úgy vélte: a tervezett változtatásokkal a Fidesz-kormány valójában az emberek életszínvonalát és gazdasági válságból történő kilábalás esélyeit is radikálisan csökkentik. (MTI)

Scroll To Top