Paksi erőmű – A Jobbik továbbra is támogatja a bővítést

A Jobbik továbbra is támogatja a paksi erőmű bővítését, mert azt nemzetgazdasági szempontból fontosnak tartja – reagált az ellenzéki párt hétfőn arra, hogy Áder János államfő aláírta a bővítésről szóló törvényt.

Volner János hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva megismételte: “sokkal jobban örültek volna”, ha lett volna a döntés előtt érdemi egyeztetés a parlamenti pártok között, mert szerintük ezzel el lehetett volna kerülni a jelenlegi helyzetet. Most ugyanis az MSZP a korábbi támogatása helyett “kihátrál” a bővítés elképzelése mögül, ami a magyar partner megbízhatatlanságát erősíti és komolytalanságot sugall kifelé – fogalmazott.
Volner János beszélt arról is: határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások – mint például a paksi bővítés – tőkeigényének hazai forrásból történő kielégítése érdekében.
Szerinte ugyanis a jelenlegi gyakorlattal – a külső forrásbevonással – csak az államadósság nő és romlik Magyarország pénzügyi biztonsága.
A Jobbik javaslata állami tőkealapok létrehozásáról szól, amelyek egy-egy meghatározott projekt érdekében forrást gyűjtenek a magyar lakosságtól a megvalósításra.
Volner János példaként említette a magyar lakosság hatezer milliárd forintos bankbetétállományát. Szerinte a bankinál magasabb hozamszinttel arra lehetne ösztönözni a lakosságot, hogy vállaljanak részt a megtakarításaikkal az állami tőkealapok létrehozásában. Ezzel az emberek tulajdonrészt szereznének az állami beruházásokban, az államnak pedig nem nőne az adóssága és a gazdasági sebezhetősége – érvelt.(MTI)

Scroll To Top