Óvatosan, de kezdhetünk ismét bízni az aranyban, már látszanak a fordulat első jelei - Gazdasagportal.hu

Óvatosan, de kezdhetünk ismét bízni az aranyban, már látszanak a fordulat első jelei

Fundamentálisan értékelve az aranyban rejlő lehetőségeket, megállapíthatjuk, hogy az orosz-ukrán feszültség tovább növelheti a nemesfém menedékszerepét. A múlt héten csütörtökön az árfolyam mozgásában egy ralit láthattunk, bár a befektetői hangulat pozitívra változott, azonban azóta a kivárás jellemzi az arany piacát –Vélekedik Szoboszlai Attila az XM.com elemzője.

Amennyiben a mozgás technikai képét vizsgáljuk, látható, hogy egy jelentős ellenálláshoz érkezett az arany árfolyama, amely az 1320-dollár unciánkénti érték. Tovább nehezíti az emelkedő mozgás folytatását a fehér színnel jelölt trendvonal.

arany_140701_xm

A vételi erő túlsúlyba kerülésének fontos feltétele, hogy az 1320-as árfolyamérték szignifikánsan kerüljön legyőzésre, amennyiben ez validálódik, a bikák erejének kiteljesedése nagy valószínűséggel első körben az 1350-es majd az 1390-es technikai szintig emelik az arany árfolyamának értékét. Azonban előtte sor kerülhet a korábbi kitörési szint, – mely értéke 1280 dollár – visszatesztelésére.

Miért is fontosak ezek a technikai szintek? A válasz egyszerű: ezen szintek között mozog az árfolyam. Az eladói és vételi erő ezeken a szinteken jelentős mértékben változhat. Ha valaki nyomon követi az árfolyam szalag mozgását – márpedig az elsődleges jelek közé kell tenni kereskedési stratégiáknál – észre kell vennie, milyen fontos információkat hordoznak ezek a támasz-ellenállás szintek. Az árfolyam mozgása nehezen lép át bizonyos értékeket, esetleg visszapattan róluk, más esetekben pedig jelentős mértékben áttöri azokat. Ezeket a szinteket nevezzük támasz-ellenállásnak vagy technikai szinteknek, attól függően, hogy milyen irányból vizsgáljuk a mozgáshoz képest.

Összességében a kialakult technikai kép alapján a 2012.09.30.-tól tartó csökkenő trend első fordulatra utaló jeleit láthatjuk. A szcenárió mindaddig érvényben van, amíg az arany unciánkénti árfolyamértéke 1280 dollár felett tartózkodik. Amennyiben nem valósul meg a fordulat, az 1250-es technikai szinttől nagyobb eladói hullámra lehet számítani.

XM-ről
Az XM.com a Trading Point Holdings Kft. kereskedelmi neve, amely 100%-ban a cyprusi Trading Point of Financial Instruments Kft., az ausztráliai Trading Point of Financial Instruments Pty Kft. és az Új-Zélandi Trading Point NZ Ltd. tulajdonában áll.

A Trading Point of Financial Istruments Kft. a Ciprusi Köztársaság törvényei szerint működik, melyet a Ciprusi Értékpapír Tőzsdei Felügyelet szabályoz (engedélyszám: 120/10) és az egyesült királysági FSA (Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága) engedélyével működik (referencia szám: 538324).

A Trading Point of Financial Instruments Pty Ltd az ASIC (Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság) engedélyével és felügyelete mellett működik (engedélyszám: 443670).

A Trading Point NZ Ltd FSP pénzügyi szolgáltatóként van bejegyezve (bejegyzési szám FSP235905).

Az XM új-generációs online kereskedelmi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a globális pénzügyi piacokon többek között olyan pénzügyi eszközökkel, mint a részvények, a deviza vagy a nemesfémek. Mindezt teszi professzionális ügyfélszolgálattal 196 országban, több mint 18 nyelven. A zero illetmény és a zero jutalékos szabályozás mellett az XM példátlan teljesítést kínál, hiszen megrendeléseinek 99.35% 1 másodpercen belül elutasítás nélkül feldolgozásra kerül.

Scroll To Top