Otthon Centrum: tovább bővül az újépítésű lakások piaca

Tovább bővül az újépítésű lakások piaca, Budapesten 2018 szeptemberében a beruházások száma elérte a 468-at, ami 22 projekttel több a tavaly szeptemberinél, a megyei jogú városok projektjeinek száma pedig 490-re nőtt – közölte az Otthon Centrum szerdán az MTI-vel.

A fővárosban idén szeptemberben a beruházók 6630 lakást kínáltak megvételre. A legtöbb projekt a XIII. kerületben épül, ahol 94 beruházásban hirdetnek eladó lakásokat. Budán kiemelkedő a III. kerület 52 folyamatban lévő beruházással, a pesti oldalon pedig Ferencváros és Zugló áll az élen 29-29 projekttel – tették hozzá.
Javult az értékesítettség aránya is: míg tavaly szeptemberben a felmért lakáskínálat 57,7 százaléka, idén szeptemberben már csak 47,9 százaléka volt leköthető.

A megyei jogú városok közül Győrben jövő év végéig 1560 lakás átadása várható, Debrecen és Szeged pedig 1060 és 1020 új lakást építenek.
A megyeszékhelyeken a fővárosival közel megegyező mértékű drágulás volt tapasztalható tavaly. Az Otthon Centrum által számított 435 ezer forintos átlagos négyzetméterár azonban így is a budapesti fele – olvasható a közleményben.(MTI)

Scroll To Top