OTP Lakáslízing helyett OTP Ingatlanlízing

Június utolsó napjától OTP Lakáslízing Zrt. helyett OTP Ingatlanlízing Zrt. néven folytatja tevékenységét az OTP Csoport lakó- és kereskedelmi ingatlanok lízingelésével foglalkozó leányvállalata – közölte az immár új nevű társaság hétfőn az MTI-vel.

A névváltozást – a közlemény szerint – az ügyfélfókusz kiszélesítése indokolja, mivel a lakossági ügyfelek és a lakások mellett első lépésben a kis- és középvállalkozások felé, később pedig majd a nagyvállalkozások felé is nyitni kíván a cég.
A finanszírozott ingatlanok köre ennek megfelelően bővül majd, például a kis- és középvállalkozások esetében főleg kereskedelmi- és iroda (rendelő) célú ingatlanok jelenhetnek meg – idézi a közlemény Virág Attilát, az OTP Ingatlanlízing vezérigazgatóját. A változás ellenére hosszú ideig még a lakás célú lízing lesz a társaság legfontosabb és legnagyobb volumenű finanszírozási területe.
A lakáscélú lízing terméket az OTP Ingatlanlízing Zrt. jogelődje vezette be 2005-ben Magyarországon, azóta a társaság folyamatosan piacvezető a jelenleg 50 milliárd forintosra rúgó lakossági piacon, több mint 50 százalékos részesedéssel. A cég szabad felhasználású lízinget is kínál, termékei forint mellett euróban is igényelhetőek.(MTI)

Scroll To Top