Orosz-Ukrán krízis – Nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést a magyar-ukrán határ menti településeken - Gazdasagportal.hu

Orosz-Ukrán krízis – Nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést a magyar-ukrán határ menti településeken

Nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést a magyar-ukrán határ menti településeken vasárnap éjszaka.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy tömegesen megindultak vasárnap a kárpátaljai magyarok Magyarország felé a magyar-ukrán határon. A internetes lapnak Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője azt mondta, hogy nem hivatalos tájékoztatás szerint vasárnap körülbelül ezer ember lépett át a tiszabecsi határátkelőhelyen, ami ötszöröse az átlagosnak.
Lőrincz Gusztáv (Fidesz-KDNP), Tiszabecs polgármestere az MTI megkeresésére hétfőn elmondta, szó sincs ezer emberről, bár a határforgalom egy kicsivel meghaladta egy átlagos vasárnapét. Éjjel mintegy nyolcvan-száz ember jött át a magyar-ukrán határon, többségében férfiak, egy részük várakozott, majd később többen visszamentek az ukrán oldalra – közölte a városvezető, hozzátéve, Magyarországra gyalogosan és személyautóval is érkeztek.
Tájékoztatása szerint az önkormányzat éjjel melegedőt alakított ki a helyi idősek napközi otthonban, ott 31 embert helyeztek el, hétfő reggelre azonban mindenki elhagyta a helyiséget. Az önkormányzat teával és zsíros kenyérrel kínálta az érkezőket.
Jelenleg nincs fennakadás a határforgalomban – tette hozzá Lőrincz Gusztáv.
Záhonyban a hétvégén nyugalom volt, stabil a határhelyzet – közölte Háda Imre (Fidesz-KDNP), a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.(MTI)

Scroll To Top