Oracle-felmérés: a biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a vállalatok

A biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a mobileszközök használatával kapcsolatban a vállalatok – derül ki az Oracle informatikai óriásvállalat megbízásából készített nemzetközi felmérésből.

A belső vállalati rendszerekhez és az ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó mobileszközök, táblagépek, okostelefonok és rajtuk futó alkalmazások száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben, a következő években pedig tovább fognak terjedni – mutatnak rá a felmérést készítő szakértők.
A válaszadók 93 százaléka szerint az adatvesztés és az adatbiztonság sérülése a legnagyobb veszélyforrás. Ennek megfelelően a jövőben jobban akarnak koncentrálni a mobileszközökön tárolt adatok titkosítására, a központi frissítésekre és hibaelhárításra, továbbá az adatok távoli letörlésére és a funkciók zárolására – derül ki a felmérésből.
A megkérdezett vállalatok egyértelműen elkötelezettek a mobil alkalmazások használata iránt, de arra számítanak, hogy a mobileszközökkel és alkalmazásokkal kapcsolatos kiadásaik két éven belül több mint másfélszeresére fognak nőni.
A felmérés szerint a közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta, majdnem ugyanennyi pedig negyedévente frissíti alkalmazásválasztékát. A válaszadók négyötöde azzal számol, hogy a következő két évben még sűrűbb frissítésekre lesz szükség, és ez növeli a kiadásokat.
A vállalati alkalmazások 44 százaléka belső fejlesztésű, 31 százalékát külsős céggel készítette, negyedét pedig vásárolták a cégek.
A kutatásból kiderül: főleg a pénzügyi szolgáltatási és a kiskereskedelmi szektorban működő cégek járnak élen a mobilalkalmazások használatában és ügyfeleik ilyen módon történő kiszolgálásában. A következő években leginkább a termelőipari és közműszolgáltató cégeknél fog megnövekedni a mobileszközök használata, részben behozva a mostani lemaradást – jegyzik meg a kutatás készítői.
A felmérést 2014. január-februárban, világszerte több mint négyszáz közép- és nagyvállalat informatikai felsővezetőjének megkérdezésével készítette a CIO Marketing Services és a Triangle Publishing Services Co. Inc. az Oracle megbízásából.(MTI)

Scroll To Top