Ónos eső – A reggeli adatok szerint még 4 ezer fogyasztónál nem volt áram

Az ónos eső miatti fakidőlések miatt 160 ezer fogyasztónál szűnt meg a hét elején az áramszolgáltatás, a szerda reggeli adatok szerint egyelőre 4 ezernél továbbra sem volt áram – közölte Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója szerdán az MTI-vel.

A főigazgató tájékoztatása szerint néhány olyan település volt, ahova az éjszaka nem tudtak eljuttatni aggregátort, mert olyan nehéz volt a terep, a kidőlt fák ezreit kellett eltakarítani az útból.
Hozzátette, hogy ezekre a helyekre szerdán délelőtt szállították ki az aggregátorokat.
Különféle mellékirányokból történt árambetáplálással és aggregátorok beállításával a fűtés, világítás és az ivóvízellátás feltételeit rövid időn belül biztosítani tudjuk – mondta a főigazgató.
Megjegyezte, a teljes elektromos hálózat helyreállítása, amelyben nagyfeszültségű rész is megsemmisült Gödöllő térségében, akár heteket is igénybe vehet.
Bakondi György szavai szerint Dobogókőn “kritikus helyzet van”, de a nehéz körülmények ellenére sikerült oda aggregátorokat eljuttatni és üzembe állítani, valamint a közlekedés már konvojokban lehetséges.
Az állandó jelleggel ott lakók a hasonló helyzetekre fel vannak készülve, tehát a fűtés nem okoz problémát és élelmiszertartalékokkal is rendelkeznek – fűzte hozzá.
Az OKF főigazgatója hangsúlyozta: ahogy az olvadás lehetővé teszi, a Pilisi Parkerdő dolgozóival együtt megkezdődik az erdei utak tisztítása annak érdekében, hogy az elektromos hálózat helyreállítását el lehessen kezdeni.(MTI)

Scroll To Top