Online vásárlás

Itt a nyár, a legtöbben ilyenkor veszik ki az éves szabadságuk legnagyobb részét, nyaralni indul a család, vagy kerti party-t rendezünk. Mindehhez szükségünk van még egy pár apróságra, de ebben a melegben senkinek sincs kedve bevásárló körútra indulni. Kinek ismerős a helyzet?

 

Erre is van megoldás, mégpedig az online vásárlás. Karácsony és a Black Friday időszaka a legsűrűbb, ha az online áruházak forgalmát tekintjük, de a nyári időszakban is jellemzően szívesen vásárolnak az emberek az interneten. Nem beszélve arról, hogy a nyár elején számos webáruház hirdet akciókat, még inkább kedvet ébresztve az online vásárlásra.

 

Mire figyeljünk?

 

Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, ha mi is az internetről szeretnénk beszerezni néhány terméket.

 

  • Tudjuk, honnan rendelünk!

 

Nem akarunk senkit eltántorítani az online vásárlástól, de érdemes tisztában lenni azzal, hogy esetenként csaló webáruházak alakulnak, melyek arra specializálódnak, hogy minél több vásárlót verjenek át, míg le nem buknak. Nem kell megijedni, ezek legtöbbször felismerhetőek, csak legyünk óvatosak! Elsősorban érdemes már ismert, vagy fizikai üzlettel is rendelkező boltot választani. Továbbá nézzük meg, milyen kapcsolati adatok és cím van megadva, hogy szükség esetén, egyáltalán tudnánk-e kihez fordulni problémáinkkal! Valamint ha bármi gyanúsat észlelünk, érdemes ellenőrizni, hogy mikor regisztrálták a webshop domainjét, ugyanis a csaló oldalak általában nem élnek meg hosszú időt. Amennyiben még nagyon friss, inkább válasszunk másik áruházat, vagy nézzünk vissza később, hátha semmi probléma vele, csak tényleg most kezd beindulni.

 

  • Figyeljünk a részletekre!

 

Mielőtt vásárolnánk valamit egy webshopról, érdemes alaposan elolvasni a fizetési, szállítási valamint visszaküldési feltételeket. Kezdhetjük azzal, hogy milyen lehetőségek vannak a kiszállításra és nekünk ezek közül melyik lehet a leginkább optimális. Otthon tudunk-e lenni a megadott kiszállítási intervallumban? A munkahelyünk tolerálja-e, ha oda rendeljük a futárt? Van-e a közelünkben csomagpont? Ilyen kérdések mérlegelése után nem csak kényelmesebb lesz az áru átvétele, de még az is lehet, hogy olcsóbb is.

 

Továbbá mindenképpen nézzünk utána, milyen szabályzat vonatkozik a rendelt termékek visszaküldésére! Az is előfordulhat, hogy mást kapunk, mint amit rendeltünk, vagy egyszerűen csak meggondoljuk magunkat. Szabályzat értelmében kell, hogy legyen lehetőség a visszaküldésre, 14 napon belüli indoklás nélküli elállási jogunk van, de a feltételek webáruházanként változnak. Jó, ha nem utólag ér minket meglepetés.

Amennyiben ezekre odafigyelünk, az online vásárlás igenis meg tudja könnyíteni a dolgunkat, és nem csak arra gondolunk, hogy nem kell a hőségben vásárolni indulnunk.

 

Számos előny

 

  • Gyakran az interneten olcsóbb ajánlatot találhatunk, hiszen lehetőségünk van a különféle termékek és áruházak kínálatának összehasonlítására. Nem beszélve arról, hogy gyakran külföldről alacsonyabb áron tudjuk beszerezni ugyanazt a terméket, és az online világnak köszönhetően természetesen már ezt is megtehetjük.
  • Az egyszerűségről és kényelemről már nem is beszélve, vagy a 0-24 órás nyitvatartásról és a határok nélküli vásárlás lehetőségéről.

 

Egy szó mint száz, az online vásárlásnak számos pozitív oldala van, ha odafigyelünk néhány apróságra, akkor aligha érhet minket csalódás!

Scroll To Top