Online vállalkozás ötletek: hogyan kezdjük saját internetes vállalkozást

2023-ban vagyunk és ez egy nagyszerű lehetőség indítani egy saját online vállalkozást, amelyet szinte mindenki kihasználhat. Nem kell sok hozzá, csak internet hozzáférés, egy kütyü vagy laptop, egy ötlet és vágy. Egyes esetekben még a kezdőtőke sem szükséges. Egy saját online vállalkozásnak köszönhetően nem leszel függő különböző külső hatásoktól, mint például a világjárvány, a gazdasági válság, vagy ha másik országba költözöl. Ráadásul lehetőséget kapsz a stabil jövedelemre. Az ilyen vállalkozás a világ bármelyik részéből folytatható.

Az elmúlt néhány év meglehetősen nehéz volt gazdasági szempontból, és itt Magyarország sem kivétel. A Covid-19 világjárvány miatt számos vállalkozás leállította vagy teljesen megszüntette tevékenységét. Ezzel szemben azok a vállalkozások, amelyek online dolgoztak, az IT ipar, az online oktatást és képzést kínáló vállalatok és különösen azok az üzletek, amelyek házhoz szállítottak termékeiket (élelmiszer, ruházat, műszaki termékek stb.), nemcsak folytatni tudták tevékenységüket, de még fejlődésnek is indultak. A cikkben számos online vállalkozástípust fogunk megvizsgálni, amelyeket bármelyik országból azonnal elindíthatod. Lehet, hogy már régen saját vállalkozásra vágyakozol, és lehet, hogy pont ez a cikk segít neked megtenni az első lépéseket az álmaid felé.

 

Mivel kezdjük a saját online-vállalkozás indítását?

Valójában az online bizniszben számos irány létezik. Szinte mindenki, tapasztalattól és képességeitől függetlenül megtalálja a számára megfelelő lehetőséget. Vannak azonban bizonyos lépések és sajátosságok, amelyeket figyelembe kell venni, ha online vállalkozásba szeretnél fogni:

 • határozd meg az érdeklődési köröd, mi az, amit szeretsz, ami tetszik és érdekel;
 • határozd meg az erős és gyenge oldalaid;
 • miben van több tapasztalatod – a tapasztalat, bár nem kötelező, nem lesz felesleges;
 • mi az, amivel biztosan nem szeretnél foglalkozni;
 • kik a jövőbeli ügyfeleid és kinek lesz szüksége a szolgáltatásaidra.

Válaszok ezekre az egyszerű kérdésekre segítenek kiválasztani a megfelelő piacot a kívánt vállalkozás indításához.

 

Top online vállalkozás ötlet

Tehát, már tisztában vagyunk azzal, hogy szeretnél saját vállalkozást indítani az interneten, és hogy mire kell figyelned a megfelelő irány kiválasztásánál. Most már csak annyi maradt, hogy ki kell választanod, hogy mivel fogsz foglalkozni és milyen vállalkozást fogsz indítani. Íme pár olyan internet vállalkozás, amely gyorsan növekszik és fejlődik, illetve keresett és nyereséges:

 

 1. Webáruház. Manapság már egyre inkább azt látjuk, hogy egyre többen vásárolnak webáruházakban különféle árukat: elektronikai és informatikai cikkeket, ruhákat, élelmiszert, kozmetikai termékeket, vitaminokat és táplálékkiegészítőket stb. Sokan élvezik, hogy bárhol és bármikor rendelhetnek szükséges termékeket házhoz való szállítással. Nincs több szükség sorban állni a kasszánál, vagy keresni a szükséges árukat a végtelen polcokon. Egy kattintással azt rendelünk, amire szükségünk van és ha a termék nem felel meg – visszaküldjük az eladónak.
 2. SMM marketing. Az SMM szakértő a közösségi média marketinggel foglalkozik. A vállalkozások sikere szorosan kapcsolódik a közösségi média platformokhoz. A közösségi oldalakon indított reklámot tömegek láthatják és szinte azonnal. Az SMM szakértő feladata meghatározni a célközönséget és folyamatosan interaktív kapcsolatba lépni vele. Az SMM stratégiában általában olyan platformokat használják, mint Facebook, Instagram, YouTube, Twitter stb.
 3. Alkalmazásfejlesztés. A mobil- és webalkalmazás-ipar napról napra növekszik, és egyszerű működésének és nagy teljesítményének köszönhetően uralja a világot. Ez egy több milliárd dolláros iparág, amelyhez bárki csatlakozhat, aki rendelkezik a megfelelő képességekkel. Az applikáció fejlesztés nem könnyű dolog, de ha te is szeretnél belevágni az applikáció fejlesztésbe kellesz hozzá egy ötlet, piackutatás, talán egy partner és csapat, költségvetés tervezés.
 4. Szerencsejáték és online kaszinók. Egyre több kaszinójátékkal és sportfogadással foglalkozó oldal jelenik meg az interneten. A legtöbb ilyen vállalkozás partnereket von be, amelyek reklámozzák az oldalt és új ügyfeleket vonzzanak. Az online kaszinó- és bukméker oldalak általában nagyon kedvező feltételeket hoznak létre a partnerek számára: reklámanyagokat és egyéb szükséges termékeket biztosítanak, és a bevont ügyfelek által hozott bevételnek akár 50%-át és kaphatsz. Találj egy megfelelő magyar online casino-t és válj partnerré.
 5. Dropshipping. Olyan üzlet, ahol különféle gyártók termékeit árulod, de nincs saját raktárkészleted. Valójában te csak egy közvetítő vagy a vevő és az eladó között. A vevő tőled megveszi a terméket, viszont a terméket közvetlenül a gyártó küldi ki a vásárlónak.
 6. Online kurzusok készítése. Az online oktatás és különböző tréningek egyre népszerűbbek. Az ilyen kurzusokat bármikor beépíthetjük a napirendünkbe, amikor ez nekünk megfelel, amikor van hozzá kedvünk. Ha te úgy gondolod, hogy nagy tapasztalattal és tudással rendelkezel valamiben és szeretnéd megosztani a tudásod, készíthetsz egy videókurzust vagy tréninget stb. A minőséges tanfolyam készítéshez szükséged lesz egy jó kamerára, mikrofonra és egy felületre. Manapság a legtöbb ilyen kurzus a YouTube platformon jelenik meg, de készítheted saját weblapot is.

Végezetül azt szeretnénk mondani, hogy ezeket az ötleteket csak példaként említettünk és hogy most már tudod, hogy milyen vállalkozást szeretnél indítani.

 

 

 

Scroll To Top