Online képzési programot indít a Nemzeti Innovációs Hivatal

Az Európai Unió Horizon2020 keretprogramjában való sikeres szereplés elősegítésére online képzési programot indít a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) februárban a hazai kis- és középvállalkozások részére – jelentette be Korányi László, a hivatal elnökhelyettese kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A programban való regisztrációt követően ingyen hozzáférhetővé teszik az e-learning tananyagot a hivatal honlapján, első körben január 15-éig lehet jelentkezni.
“A jövő innovációs bajnokai” címmel induló online képzés három modult tartalmaz, az egyik általános áttekintés nyújt az Európai Unió 2014-2020 között 80 milliárd euró forrást tartalmazó keretprogramjáról, a második részben jogi és pénzügyi tanácsokat adnak, a tananyag harmadik fázisában a pályázatok kitöltését mutatják be, illetve gyakorlati tapasztalatokat tesznek közzé sikeres pályázatokról – ismertette Csuzdi Szonja, a NIH főosztályvezető-helyettese a tananyag elemeit.
A főosztályvezető-helyettes felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió a Horizon2020 programban új szemléletként bevezette az kkv-k fejlesztését célzó egyéni pályázati lehetőséget a jellemzően nemzetközi konzorciumi részvétel mellett.
A magyar kkv-k eddig eredményesen szerepeltek a tavaly megnyílt Horizon2020 kkv-fejlesztési pályázaton, de mivel folyamatos a beadási lehetőség, és a keret nincs tagországra lebontva, ezért a hivatal az online képzéssel is segíti az érdeklődőket a pályázaton való indulásban, a sikeres szereplésben – mondta Csuzdi Szonja.(MTI)

Scroll To Top