Önkormányzat 2014 – Parragh László: fontos az együttműködés a gazdaságfejlesztésben - Gazdasagportal.hu

Önkormányzat 2014 – Parragh László: fontos az együttműködés a gazdaságfejlesztésben

Fontos, hogy az önkormányzati és a gazdasági vezetők az adott térség gazdaságfejlesztésében együttműködjenek – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke vasárnap az MTI-nek.

A kamara elnöke szerint különleges helyzet áll elő azzal, hogy az önkormányzati vezetőknek a jövőben beleszólásuk lesz az európai uniós források felhasználásába, köztük a gazdaságfejlesztési, kutatás-fejlesztési lehetőségekbe, ezért nem mindegy mennyire érzékenyek a gazdaságfejlesztési szempontokra.
Városnevek említése nélkül az MKIK elnöke úgy látja, hogy vannak olyan városvezetők gazdasági, politikai, kulturális, tudományos területeken, akik nagyon jól tudtak és tudnak együttműködni a gazdaság szereplőivel, és virágzik az adott város.
Parragh László felhívta a figyelmet arra, az eddigi példák többnyire azt mutatják, hogy a helyi adóban önmegtartóztató önkormányzatok tudnak eredményt felmutatni. Több olyan város is van – például Kecskemét, Győr -, ahol a kamara megállapodott az önkormányzattal, csökkentették a helyi adót, ennek ellenére nagyobb lett az önkormányzati bevétel, hiszen fejlődött a gazdaság – fejtette ki az MKIK elnöke, aki szerint ha az önkormányzat kellő harmóniában van a gazdasággal, szorosan együttműködik a területi kamarával, akkor befektetőbarát környezetet teremt. A gazdasági szereplők beszállítóként, fogyasztóként is jelen vannak, és ez vonzerőt jelent a befektetőnek, az ilyen együttműködés mindenkinek kifizetődő – mondta Parragh László.(MTI)

Scroll To Top