OKF: több jármű elakadt a nagy esőzés miatt az úton álló vízben - Gazdasagportal.hu

OKF: több jármű elakadt a nagy esőzés miatt az úton álló vízben

Több jármű is elakadt a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úton álló magas vízben – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Hajdu Márton elmondta: a nagy esőzéssel, illetve viharokkal összefüggésben csak az éjszaka országszerte mintegy 60 esethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosban és Pest megyében kapták.
Jellemzően a hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék okozott gondot, de több esetben leszakadt ágak, kidőlt fák miatt is kérték a tűzoltók segítségét.
Az OKF információi szerint hat lakóépületben keletkezett valamilyen kár. A Somogy megyei Mikén egy tűzfal omlott le, míg a Baranya megyei Kökényen egy ház tetőszerkezete rogyott meg. Egyik esetnél sem sérült meg senki.
Hajdu Márton azt is elmondta: a jelentős esőzés okozta áradások miatt két megyében – Zala és Somogy – mintegy 1300 homokzsákot használtak fel a védekezéshez.
Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másod-, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetés adott ki a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.(MTI)

Scroll To Top