Nyilvános tőzsdei részvényértékesítés a Masterplastnál

Maximum 400 ezer darab részvény nyilvános tőzsdei értékesítéséről döntött a Masterplast Nyrt. két fő tulajdonosa, az érdeklődők június 3-án minimum 520 forintos árfolyamon tehetnek vételi ajánlatot a vállalat 0,7-2,9 százalékos részesedésére – közölte az építőipari szigetelőanyagot gyártó és értékesítő cég az MTI-vel kedden.

A Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett Masterplast részvényeit külföldi és belföldi természetes személyek, továbbá külföldi és belföldi intézmények, jogi személyek vásárolhatják meg. Az értékesítés minimum ára kis mértékben marad el a Masterplast részvény utolsó 30 napos átlagárától.
A Concorde Értékpapír Zrt. által lebonyolítandó tőzsdei aukción a befektetők úgy vehetnek részt, hogy vételi ajánlatukat jelzik értékpapírszámla vezetőjük felé. Az aukció június 3-án 9 óra 30 perctől 15 óráig lesz a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) aukciós rendszerében.
A Masterplast tavaly hirdette meg 2020-ig szóló üzleti stratégiáját, melynek célkitűzése, hogy a vállalat 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szereplőjévé váljon. A cég tőkepiaci stratégiája alapján stabilan nyereséges működés esetén osztalékfizetés lehetőségét is kilátásba helyezték, amennyiben a társaság nem talál a stratégiai céljainak megfelelő beruházási vagy akvizíciós célpontot.
A vállalat középtávú célja, hogy részvényeinek forgalma, likviditása növekedjen, és azok a tőzsde prémium kategóriájába kerüljenek. A Masterplast két fő tulajdonosa és vezetője Tibor Dávid (40 százalékos részvényes) és Ács Balázs (31,26 százalékos részvényes) a vállalat által kitűzött cél megvalósítása érdekében döntött részvényeik csekély hányadának (0,7-2,9 százalék) értékesítéséről – írták a közleményben.
Az 1997-ben alapított Masterplast a kelet-közép-európai régióban tevékenykedik, a cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A társaság 2014-es árbevétele 81,6 millió euró volt.
A cég részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír a hétfői kereskedést 589 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 593 forint, a legalacsonyabb 370 forint volt.
(MTI)

Scroll To Top