NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős – alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor szintén csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek a NAV volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. A gyanú szerint az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.
Az NGM közleményében azt írja: az ügyészség által gyanúsított NAV dolgozót megilleti az ártatlanság vélelme, azonban ha a büntető eljárás során beigazolódik a bűnössége, a legszigorúbb jogkövetkezményekkel számolhat.
Ugyan az elmúlt években a NAV majd 23 000 dolgozójából mindössze 35-öt mentettek fel szabályszegés miatt a munkavégzés alól, a Nemzetgazdasági Minisztérium célja az, hogy ez a szám tovább csökkenjen, és egyetlen ilyen esettel se kelljen számolni az adóhivatalnál – olvasható a közleményben.(MTI)

Scroll To Top