NGM: már Krakkóban is segítséget kaphatnak a magyar vállalkozások

A lengyelországi gazdasági-üzleti kapcsolatok élénkítése érdekében külgazdasági szakdiplomata poszt létesült Magyarország március 14-én megnyitott krakkói főkonzulátusán, így már Krakkóban is segítséget kaphatnak a magyar vállalkozások – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A külgazdasági szakdiplomata célzott piaci információkkal, bemutatkozó rendezvényekkel, a magyar cégek külpiaci megjelenésének támogatásával segíti elő a magyarországi vállalkozások regionális jelenlétének erősödését.
A megnyitóval egybekötött Magyar-Lengyel Gazdasági Fórumon a Dél-Lengyelországgal folytatott kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok alakulásáról, fejlesztésének lehetőségeiről tárgyaltak a felek.
A közlemény szerint a gazdasági fórumon Nikoletti Antal, az NGM külgazdaságért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a főkonzulátus megnyitásával létrejövő regionális jelenlét célja a magyar kis- és közepes vállalkozások külpiacra segítése, a kutatás-fejlesztési és innovációs kapcsolatok bővítése, valamint a beszállítói kapcsolatok fejlesztése a tradicionális iparágakban.
A magyar-lengyel kapcsolatok szempontjából az elmúlt évek egyik legfontosabb eseménye a krakkói főkonzulátus újranyitása – és ezzel együtt a külgazdasági szakdiplomata poszt létrehozása -, amelynek köszönhetően a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok további bővülésére lehet számítani – hangsúlyozza az NGM.(MTI)

Scroll To Top