NGM: kormányzati cél a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása - Gazdasagportal.hu

NGM: kormányzati cél a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása

A parlament által kedden megszavazott, 2030-ig tartó Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepciót (OFTK) célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése és a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

A koncepció összehangolt fellépéssel, hathatós és következetes intézkedésekkel járul hozzá az ország dinamikus fejlődéséhez – jellemzi a dokumentumot a tárca. Emellett egységes jövőképet vázol fel 2030-ig a területfejlesztés és a fejlesztéspolitika számára, valamint kijelöli a 2014-2020-as fejlesztési időszak nemzeti és szakpolitikai súlypontjait.
A nemzeti értékekre és erőforrásokra, valamint a fejlesztéspolitikai eszközökre támaszkodva az OFTK lehetőséget teremt a gazdasági megújulásra. Elősegíti a környezet védelmét, és a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodást. Az eddig egymástól elkülönítetten működő, önálló ágazati stratégiákkal és programokkal szemben egységes keretbe foglalja – ezáltal együtt kezeli – a nemzeti fejlesztési és a területfejlesztési koncepciókat. Ezzel egy olyan harmonikus rendszert hoz létre, amely képes hozzájárulni az ország fejlődéséhez – zárul a közlemény.(MTI)

Scroll To Top