Négy éve nem volt ilyen magas Obama népszerűsége

2013 óta a legmagasabb szinten áll a második elnöki megbízatásának vége felé járó Barack Obama amerikai elnök népszerűsége – derül ki a CNN hírtelevízió felkérésére készült közvélemény-kutatásból.

A CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott legújabb felmérése szerint a demokrata párti Obama népszerűsége a republikánusok júliusi elnökjelölt-állító clevelandi konvenciója idején 50 százalékos volt, mostanra azonban 54 százalékra emelkedett. Utoljára 2013-ban, második elnöki beiktatása előtt volt ilyen népszerű. A felmérés tanúsága szerint Obama elfogadottsága elsősorban a fiatal amerikaiak körében nőtt jelentősen.
Elemzők szerint Obama elnök óriási népszerűségnövekedése különösen fontos most, az elnökválasztás hónapjaiban, hiszen jelentősen növelheti a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton esélyeit is. Elemzők lehetségesnek tartják, hogy Obama népszerűségének növekedése és nyílt fellépése a republikánusok jelöltje, Donald Trump ellen segíti majd Hillary Clintont is. Igaz, az Obama-elnökséget támogatók egyébként is csaknem valamennyien Clinton mögött sorakoztak fel. A közvélemény-kutatásban megkérdezettek 64 százaléka szerint a demokrata elnökjelölt az Obama-örökség folytatója lesz, míg a Clinton-támogatóknak csak az 53 százaléka gondolja így.
Barack Obama egyébként csütörtökön ünnepli a születésnapját: 55 éves lett. Ez alkalomból a Politico című lap ötvenöt fotót tett közzé az elnökről, kezdve a kisgyermekkorából származó fotótól a hawaii country klubban golfozó Obamáról készült fényképig.(MTI)

Scroll To Top