Négy céget bírságolt a BÉT vezérigazgatója

Négy cégre szabott ki 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója, mivel nem tettek eleget a közzétételi kötelezettségeiknek – a határozatok pénteken jelentek meg a tőzsde honlapján.

    A Pannon-Flax Nyrt. 500 ezer forintos bírságot kapott, mivel az éves jelentését május 29-én, közel egyhónapos késéssel tette közzé a tőzsde honlapján.
    A Csepel Holding Nyrt. büntetése 100 ezer forint, mivel a közgyűlés írásos előterjesztését nem a meghívóval együtt, hanem csak a közgyűlés napján tette közzé.
    A TR Investment Nyrt. 1 millió forintos bírságát több közzétételi kötelezettség megszegése indokolta. Így az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak javadalmazását 15 nappal később, április 15-én tette közzé a tőzsde honlapján. Egyáltalán nem tette közzé a közgyűlésre készült írásos előterjesztést, és 5 napot késett az éves jelentéssel is, mivel csak május 5-én tette közzé azt. Összefoglaló jelentést pedig a mai napig nem jelentetett meg.
    A Hun Mining Nyrt.-re kiszabott bírság szintén 1 millió forint volt. Ez a társaság a mai napig nem rendelkezik elfogadott éves beszámolóval. A május 9-én megtartott közgyűlés határozatait egy nappal később publikálta. Az időközi vezetőségi beszámoló és a negyedéves jelentés is hiányzik mind a mai napig.(mti)

Scroll To Top