Navracsics: a közigazgatás felkészült a speciális ügyfelekre is - Gazdasagportal.hu

Navracsics: a közigazgatás felkészült a speciális ügyfelekre is

A közigazgatás felkészült a speciális ügyfelekre is – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi AutiSpektrum Egyesület által, az autizmus világnapja alkalmából szervezett konferencián pénteken a Pannon Egyetemen.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter emlékeztetett: saját területükön megtették, amit lehet az autizmussal és más fogyatékkal élő emberekért, hiszen nemcsak fizikai, hanem szellemi akadálymentesítést is véghez vittek a közigazgatásban.
Így az ott dolgozókat képzéseken készítették fel arra, hogy a speciális ügyfelekkel hogyan bánjanak, miként értsenek velük szót és hogyan intézzék ügyeiket – tette hozzá.
Úgy vélte, hogy a magyar politika felelőssége is, hogy a különböző társadalmi csoportokat, így a fogyatékkal élőket is bevonják a közösségbe.
A világnapi programok segítenek abban, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk egymáshoz, évről-évre közelebb kerüljünk autista társainkhoz – hiszen egy közösség vagyunk, segíteni, gazdagítanunk kell egymás életét – emelte ki Navracsics Tibor.
Az AutiSpektrum Egyesület autizmusssal született gyermeket nevelő családok önsegítő szervezete, ötven családdal állnak kapcsolatban. Az autizmus világnapján számos szakmai és szabadidős programot szerveztek az érdeklődőknek.
Brokés Judit, az egyesület elnöke elmondta, egy  megállapodás nyomán a jövőben az autisták  kedvezményes belépőjeggyel látogathatják a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkot.
Hozzátette: a veszprémi önkormányzat az egyesület rendelkezésére bocsátott egy helyiséget, amit azonban még fel kell újítani, ehhez támogatókat várnak.
A konferencián pszichológus és pszichiáter beszélt az autizmusról és autizmussal élő, tehetséges fiatalok mutatkoztak be. Estére jótékonysági koncertet szervezett az egyesület, szombaton pedig a Tekeres-völgybe várják kirándulni az érdeklődőket.(MTI)

Scroll To Top