Mol-INA-ügy – Vizsgálatot indított a horvát pénzügyi felügyelet az INA ellen – MOL reagálással

Vizsgálatot indított a horvát pénzügyi felügyelet az INA ellen, hogy kiderítse, miért nem reagált a Mol Nyrt. által megindított nemzetközi választottbírósági eljárási kezdeményezésre, a vizsgálat kiterjed Áldott Zoltánra, az INA igazgatóságának elnökére is – írja internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A HRT megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyekből véleménye szerint egyértelműen kiderül, hogy a pénzügyi felügyelet vizsgálja azt is, hogy a Mol INA-ban meglévő részvényeinek eladásával kapcsolatos hírre miért nem reagált az INA.
A HRT információi szerint Áldott Zoltán szerepe is vizsgálat tárgya, mivel ő az INA igazgatóságának az elnöke és egyben a Mol tárgyalódelegációjának is tagja, ami esetleg felvetheti az összeférhetetlenség kérdését – állítja a HRT.
A hírre a horvát pénzügyi felügyelet nem kívánt reagálni.
Az INA szerint a bizalmas információk kezelése és Áldott Zoltán részvétele a tárgyalásokon összhangban van a törvényi előírásokkal és a vállalat belső szabályzatával is, ezért a horvát olajvállalat szerint nem fér kétség a törvényesség betartásához – áll a társaság közleményében.
A HRT információi szerint Budapesten a Mol úgynevezett adatszobát nyitott, hogy a potenciális érdeklődők betekintést nyerjenek az INA működésével kapcsolatos információkba. Ezt a Mol is megerősítette a televízió szerint.
A Mol az MTI megkeresésére annyit közölt, eddig sem, és a jövőben sem kívánja kommentálni az INA lehetséges eladását illető szóbeszédeket. Hozzátették, a horvát média számára szerdán közleményt küldtek, amelyben az  állt: mint azt 2013. november 8-án közölték, a Mol Igazgatósága felhatalmazta az ügyvezető testületet, hogy készítse elő a Mol INA-ban meglévő részesedésének értékesítését. A Mol az érvényes jogszabályok szerint jár el, beleértve azon jogszabályokat is, amelyek egyes információk nyilvánosságra hozatalát szabályozzák.(MTI)

Scroll To Top