Mol-INA-ügy – Mol: a választottbíróság nem tiltja meg az INA-részvények eladását

Az UNICTRAL nemzetközi választottbíróság augusztus 16-i döntésében kimondta, hogy nem rendeli el az INA-részvények eladásának korlátozását, ezért mind a Mol, mind a horvát kormány (és az INA valamennyi más tulajdonosa) az eljárás alatt is szabadon értékesítheti részvényeit – közölte a Mol kedden, cáfolva az előző nap a horvát és a nemzetközi sajtóban megjelent híreket.

Bár a 2014. augusztus 16-i döntés és annak részletei bizalmasak, a Mol a törvényi követelményeknek megfelelően ezt a korlátozott információt nyilvánosságra hozza annak érdekében, hogy helyreigazítsa a médiában megjelent téves állításokat – áll az olajtársaság közleményében.
A Mol és a horvát kormány között tavaly szeptember óta folynak egyeztetések az INA horvát olajipari vállalat jövőjéről, de emellett mindkét fél nemzetközi jogi fórumhoz is fordult a tulajdonosi viták rendezése érdekében.
A választottbírósági eljárást a horvát kormány indította a Mol ellen 2014. január 17-én, miután a Mol nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a washingtoni székhelyű Világbank Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) a horvát kormány ellen, 2013. november 16-án. Az ICSID eljárás továbbra is folyamatban van.(MTI)

Scroll To Top