Mol-INA-ügy: A tárgyalások felgyorsításáról egyezett meg a Mol és a horvát kormány

Az INA horvát olajipari vállalatról szóló tárgyalások felgyorsításáról állapodtak meg a horvát kormány és a Mol képviselői szerdai zágrábi tárgyalásukon, az egyeztetést május végén folytatják – közölték a tárgyalófelek a szerdai találkozó után.

Molnár József, a Mol-csoport vezérigazgatója nyilatkozatában közölte, a horvát kormánnyal megegyeztek, hogy május végén folytatják és felgyorsítják a tárgyalásokat. Hozzátette, hogy készek a tárgyalások folytatására, de nem minden áron.
A Mol-vezető szerint a szerdai egyeztetés konstruktív légkörű volt.
Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter kiemelte, hogy az utolsó találkozó óta sok idő telt el, és elégedetlenségét fejezte ki a tárgyalások elhúzódása miatt.
Az utolsó találkozó óta a tanácsadókból és a szakemberekből álló munkacsoportok megvizsgálták az INA elmúlt években végzett üzleti tevékenységét, amellyel egy részvényes sem lehet teljesen elégedett – idézi a horvát kormány internetes oldala a minisztert. Ivan Vrdoljak szerint az eredmények is bizonyítják, hogy fel kell gyorsítani a tárgyalásokat és meg kell találni azt a megoldást, amely az INA-nak komoly és nyereséges jövőt biztosít.
Az INA két legnagyobb részvényese, a 44,84 százalékkal rendelkező horvát állam és a 49,08 százalékkal rendelkező Mol Nyrt. között tavaly szeptember óta már három tárgyalási forduló volt a vitás kérdések rendezésére. A horvát kormány a Mol által kialakított irányítási struktúrát, a Mol pedig a veszteséges gázüzletágat tekinti a legproblémásabb területnek.(MTI)

Scroll To Top