Mol-INA-ügy – A horvát gazdasági miniszter továbbra is az irányítási jogokról tárgyalna

A horvát gazdasági miniszter továbbra is az INA irányítási jogairól egyeztetne a Mollal.

A csütörtöki zágrábi egyeztetést követően a horvát kormány honlapján megjelent közlemény szerint Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a nyitott kérdésekről egyenként ugyan lehet tárgyalni, de addig semmilyen megállapodás nem várható, míg a vállalatirányítási jogokról szóló vita nem jut nyugvópontra. Úgy tűnik, hogy a magyar fél hajlandó az engedményekre, mivel Molnár József a Mol-csoport vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a megbeszélések az együttműködés szellemében zajlottak és az előzőekhez képest nyitottabb légkörben zajlottak- nyilatkozta a sajtónak a miniszter.
A horvát köztelevízió (HRT) is megjegyezte tudósításában, hogy a mostani tárgyalások sokkal jobb légkörben zajlottak, mint a korábbiak.
A horvát kormánnyal folytatott csütörtöki megbeszélés után Molnár József azt közölte: a Mol az INA sikerében érdekelt, és a magyar vállalat örvendetesnek tartja, hogy az INA jövőjéről csütörtökön folytatott megbeszélés racionális témákat érintett. Ismertette azt is: a Mol növelné horvát leányvállalata, az INA kitermelését, sürgeti viszont az ehhez szükséges engedélyek kiadását. A  csütörtöki megbeszélés után pedig a magyar olajvállalat kész a tárgyalások gyorsított ütemű folytatására.
“Üzleti tervünk alapján, amennyiben időben megkapjuk a
szükséges engedélyeket, az INA rövidtávon 4300, középtávon pedig
9000 hordóval tudja növelni a napi kitermelését. Ez 10, illetve 20
százalékos kitermelés növekedés, közvetlenül és közvetve több
százmillió kunával járulhat hozzá a horvát gazdaság növekedéséhez” –
jelentette ki Molnár József.(MTI)

Scroll To Top