MNKH: két nemzetközi IT rendezvényen is sikeresen szerepeltek magyar cégek

A világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en és az egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválján, az austini South by Southwest-en (SXSW) is sikeresen szerepeltek a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével kivitt magyar vállalkozások.

Az MNKH közleménye szerint az amerikai egyesült államokbeli SXSW-en bemutatkozó hat magyar startup a rengeteg pozitív szakmai visszajelzés mellett, konkrét együttműködéseket készítettek elő többek között nemzetközi mentorokkal, gyártókkal, illetve potenciális szakmai partnerekkel.
Az austini székhelyű International Accelerator nevű startup mentor céggel kötött együttműködés keretében a magyar csapatok amerikai befektetők és tanácsadók előtt tarthattak bemutatkozó prezentációt („pitchelhettek”), illetve kiállíthattak a több ezer látogatót vonzó startup expo-n is.
A közel 50 éves CeBIT-en a magyar nemzeti standon 11 vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési- és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó kis- és középvállalkozások. A külön startupok számára kialakított pavilonban három innovatív cég jelenhetett meg.
Az MNKH tájékoztatása szerint a magyar kiállítókat nagyfokú érdeklődés övezte, folyamatosak voltak a megkeresések és az előre egyeztetett, illetve helyszíni indíttatású tárgyalások. Az egyik vállalkozás például meghívást kapott Berlinbe a standnál megkezdett egyeztetés folytatásaként, illetve számos együttműködést is sikerült előkészíteni potenciális partnerekkel.
Az idei CeBIT-en a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, a legújabb marketing, IoT és adatkezelési megoldások mellett – olvasható a közleményben.(MTI)

Scroll To Top