MNB: kormányablak buszokon kaphatnak ingyenes pénzügyi segítségnyújtás a borsod megyeiek

Ingyenesen, pártatlanul és helyben kaphatnak segítséget pénzügyi problémáik megoldásához a borsodi településeken élők a jegybanknak és a megyei kormányhivatalnak köszönhetően – mondta Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a következő hónapokban a kormányablak buszokon a szakemberek 25 helyszínen adnak át pénzügyi döntésekhez szükséges ismereteket, és tanácsokat a fogyasztói panaszok és a jogviták kezelésére.
Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, Magyarország többi megyéjében is folytatják a tanácsadást – mondta.
Kovács Erika, a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke az eladósodottságot látja jellemző problémának a térségben. Mint mondta, a békéltető testület munkája ilyen szempontból kifejezetten fontos, hiszen segíti az egyességkötést a hitelező és az adós között, még akkor is, ha a hitelügylet végrehajtási stádiumba lépett.

Végrehajtás esetén a hitelt felvevő méltányossági kérelmet adhat be, amelynek nyomán a testület közvetít a szolgáltató és az érintett között abban, hogy a vitát rendezzék, illetve a fennálló tartozást átütemezzék, vagy azt részlegesen elengedje a szolgáltató – mondta Kovács Erika.(MTI)

Scroll To Top