Minden nap újabb mélypontokat üt az olaj jegyzése

Az olaj megtartotta azt a szokását, hogy minden nap új minimumra esik az árfolyama, most már csupán 27,50 dollárt kell fizetni a WTI típusú kőolaj hordójáért. Tegnap az amerikai részvénypiacon több fontos gyorsjelentést is láthattunk – Varga Botond, az Equilor üzletkötője.

Hiába volt tegnap kirobbanó erőben az európai parkett, az amerikai kereskedésre már elfogyott a lendület, ha pedig a ma hajnali ázsiai fejleményeket nézzük, akkor pedig kifejezetten csúnya kép rajzolódik ki a tőzsdei hangulatról: Az esést a Nikkei vezeti csaknem 4%-os mínusszal.

olajtaroloAz olaj megtartotta azt a szokását, hogy minden nap új minimumra esik az árfolyama, most már csupán 27,50 dollárt kell fizetni a WTI típusú kőolaj hordójáért.

Tegnap az amerikai részvénypiacon több fontos gyorsjelentést is láthattunk. Az egészségügyi szektorból a UnitedHealth rukkolt elő számaival, amely 3%-os árfolyam emelkedést jelentett. A pénzügyi szektorban vegyes kép rajzolódott ki a Morgan Stanley részvények emelkedni tudtak, a Bank of America részvények azonban némi visszaesést mutattak a gyorsjelentést követően. A légitársaságok közül a Delta Airlines jelentett nem lenyűgöző számokat, azonban az ázsiai terjeszkedési terveket elég jól fogadták a befektetők és a részvények végül több, mint 3%-os emelkedéssel zártak.

Scroll To Top