Mik a legjobb weboldalak szektoronként Magyarországon?

A legjobb weboldalak mindig profi munkát tükröznek vissza. Azonban nem egyszerű eldönteni, hogy adott témára, szektorra vetítve mik a legjobb weboldalak. Ez nem egyszerű feladat, ennek a megítélésére! Hiszen a design csupán egyetlen szempont. Rengeteg olyan tényező van, amit ezen felül figyelembe kell még venni.

Mik a fő szempontok?

A felmerülő kérdés nagyon is jogos: mik a fő szempontok, ami alapján egy weboldalt értékelni lehet? Ezek nagyban megszabják a weboldal árát is. Nos, lássuk a legfontosabbakat:

  • Design
  • Koncepció
  • Értékesítési mechanizmus
  • Böngésző barát kialakítás
  • Gyorsaság
  • Modernitás
  • SEO szempontok

Lássuk ezeket egyesével! Igyekszünk 1-2 weboldalt hozni, mindegyik szempont szerint, ami véleményünk szerint kiemelkedőnek számít a maga nemében vagy rossz példa.

Design

A Design nagyon fontos eleme minden egyes weboldalnak. Például, hasonlítsuk össze az Olcsóülőgarnitúra.hu oldalt és az EladóBútorok.hu weboldalt! Ugye, hogy van különbség a kettő között? Hiába lehet perfekt minden más. A gyenge designt az emberek egész egyszerűen nem veszik komolyan. Ugyanígy, össze lehetne hasonlítani a Franciaágy.NET és a Cardo weboldalát.

Koncepció

A koncepció rengeteg weboldalnál már a készítéskor sem igazán jelenik meg. Miért? Azért, mert nincs megfelelő kommunikáció a weboldal készítője és a tulajdonos között. Az Érettségi PRO például maximálisan perfekt munka ilyen szempontból, hiszen a design és a komplex funkcionalitás együtt valósul meg. Viszont, lehetne ellenpéldákat is hozni erre: ilyen például a Tartalommarketing.org honlapja.

Értékesítési mechanizmus

Hogyan zajlik az értékesítési mechanizmus? Egyáltalán nem mindegy. A ProfiPadló weboldala például remek ilyen szempontból. Miért? Azért, mert már a főoldalon a megfelelő információk várják a felhasználókat.

Böngészőbarát kialakítás

Nem mindegy, hogy egy weboldal mennyire eszköz-és böngészőbarát. Egy jó példa lehet ilyen téren a Domex szőnyeg, ami minden egyes böngészőben remekül jelenik meg. De rossz példa a larkinor.hu weboldala. Egy ilyen honlapot egyszerűen nem lehet komolyan venni és a legtöbb ember egyáltalán nem is fog.

Gyorsaság

A gyorsaság már fél siker. Miért? Mert a lassú konkurens honlapok meg sem nyílnak a böngészők előtt, azonnal mindenki visszaugrik róluk. Például, a https://tetofedo-badogos.eu/ weboldal nagyon gyors, így felhasználóbarát is.

SEO szempontok

A SEO szempontok nagyon fontosak, hiszen ha ezek nincsenek rendben, akkor alapból nem jelenhet meg a weboldal jón a böngészőben. Például, a HasználtAutó.hu weboldala remekül SEO-zott, hisz az „autó vásárlás” kulcsszóra organikusan a legelső helyezett a Google találati listán.

Konklúzió

Alapvetően teljesen mindegy, hogy egy adott témában mi a konkurencia. Mi mindig lehetünk a legjobbak, ehhez megfelelő kitartás kell, és persze egy profi weboldal.

Scroll To Top