Melyek a legjobb ügyvédi irodák Magyarországon?

Ügyvédi irodákban hazánkban sincsen hiány, hiszen ügyfélként bőven akad választási lehetőség. Rendszeresen készülnek statisztikák és kutatások a magyar ügyvédi piaccal kapcsolatban, így például fény derült már az ügyvédkeresési szokásokra, a jelöltek helyzetére, illetve arra, hogy melyik iroda a legjobb hazánkban. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni egy sikeres irodáról, kik a jelenlegi legsikeresebbek ezen a téren.

Az ügyvédi irodák helyzete Magyarországon

Ahogy már a bevezetőben említettük, hazánkban bőven akad ügyvédi iroda, akiket felkereshetünk bármilyen jogi kérdéssel vagy vitával kapcsolatban. Legyen szó a fővárosról vagy egy kisebb településről egyaránt, szinte mindenhol találkozhatunk kisebb vagy nagyobb irodával. Sok esetben azonban a magánszemélyek és a cégek a tapasztalt és kiterjesztett kapcsolatokkal rendelkező szakembereket keresik, így nem véletlen, hogy sok cég fordult már a KNP Law magyarországi ügyvédi irodájához. A csapatnak köszönhetően gyorsan választ kaphatunk bármilyen jogi kérdésre, így bátran megbízhatunk bennük, hogy mindent megoldanak, akár egy cég számára is.

 

Miért ennyire sikeres a KNP Law

Valljuk be, igen sok ügyvédi iroda van hazánkban, de igen kevésnek sikerült ekkora sikerre szert tennie. A KNP Law-nál nem csak a jelenlegi, hanem a jövőbeni felmerülő problémákra is megoldást keresnek. Egy céljuk van, hogy minden jogi akadályt meg tudjanak oldani és el tudjanak hárítani.

A csapat több országban szerzett végzettséget, ráadásul többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték el a jogi tanulmányaikat. Egyesek még tagok is valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának. A nemzetközi háttér tehát biztosított, nem véletlenül sikerült ekkora nagy sikerre szert tenniük.

Emellett ügyelnek a megoldás orientáltságra, így egy olyan irodáról beszélhetünk, amely együttműködésre épül. Nemcsak az ügyfelekkel, hanem az irodán belül és azon kívül egyaránt. Éppen ezek miatt, egyedülálló helyet foglal el a hazai ügyvédi irodák körében. Olyan magyar vezetők állnak a vezetőség élén, akiknek kiterjedt nemzetközi kapcsolataik vannak, ráadásul bőven rendelkeznek tapasztalattal is.

A csapatnak egyedülálló rálátása van a jogi ügyekre, amelyek hazánkat, az Uniót vagy éppen az Amerikai Egyesült Államokat érintik. Ez teszi lehetővé nekik, hogy jóval gyorsabban alkalmazkodjanak a helyzethez, rövid idő alatt válaszoljanak meg felmerülő kérdéseket, így azonnal reagálni tudnak a gazdasági változásokra. Ezt mindezt úgy valósítják meg, hogy külföldön működő vezetőségre várnának jóváhagyásra.

 

Hogyan érdemes ügyvédet választani?

Mivel manapság igen sok ügyvédi iroda létezik, így nehezen találni meg a legjobbat. Érdemes olyat választani, amely kimondottan az adott szakterülethez ért, amivel szeretnénk megbízni. Az irodák nagyobb része már rendelkezik saját weblappal, így akár otthonról is utána lehet nézni annak, hogy mivel foglalkoztak eddig, milyen tapasztalataik és referenciáik vannak. Nem árt alaposan szétnézni a honlapon, elolvasni minden apró részletet és információt, akár véleményeket is olvashatunk róluk az interneten. Nagy segítség, ha a választáskor utánajárunk annak, hogy másoknak milyen tapasztalatai vannak az adott irodával.

Egy jó ügyvéd szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik, saját szakterületének specialistája. Kiemelten ügyel az ügyfelei érdekeire, megbízható és hatékony. Bármilyen jogi kérdésre válaszolni tud, esetleg képes utánajárni azoknak a dolgoknak, amiket valamilyen oknál fogva nem ért, vagy nincs vele tisztában.

Az ügyvédnek az a feladata, hogy törvényes eszközökkel és módon segítse elő a megbízója jogainak érvényesítését, illetve a kötelezettségeinek a teljesülését. Közreműködik abban, hogy a két fél a lehető leggyorsabban, a jogvitákat megegyezéssel intézzék el. Képviseli az ügyfelet a polgári ügyekben, büntetőügyben védelmet lát el, jogi tanácsot ad, szerződést, beadványt, esetleg más fontos iratot készít. Emellett pénz és értéktárgy letéti kezelését is végzi. A tevékenységi köre tehát igen széleskörű, sok mindennel megbízható egy tapasztalt szakember.

Scroll To Top