Megvalósult a P&G küldetése, hogy a legjobb munkahellyé váljon - Gazdasagportal.hu

Megvalósult a P&G küldetése, hogy a legjobb munkahellyé váljon

Idén áprilisban hatodik alkalommal adták át a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatásán alapuló Randstad Employer Brand hazai díjait, a Randstad Awardot, amelyen a Procter&Gamble elnyerte az FMCG szektor legjobb munkáltatója díjat.

 

A Randstad Employer Branding kutatás a világ legnagyobb független felmérése a munkáltatói márkákról, amely a világgazdaság több, mint 75 százalékát lefedve 32 ország munkaerőpiacát vizsgálja. A kutatás a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit elemzi.

2019-ben már hatodik alkalommal díjazták Magyarország legvonzóbb munkáltatóit. Felmérésük szerint továbbra is a fizetés és a munkahelyi légkör a két legfontosabb munkahelyválasztási szempont, de a fizikai elhelyezkedés, a munka-magánélet egyensúlya, a sokszínű, támogató légkör, a társadalmi felelősségvállalás és a szolgáltatások, termékek minősége is egyre hangsúlyosabb szerepet kap: évről évre dinamikusan nő jelentőségük a munkavállalók szemében.

 

A Procter&Gamble büszke munkáltatói jó hírnevére, és a vállalat erőfeszítései méltán nyerték el idén az FMCG szektor legjobb munkáltatója díját. A P&G, hazánkban több mint 1500 munkavállalójával folyamatosan térképezi fel a különböző generációk különféle igényeit, egyre erőteljesebben fókuszálva a Z generációra, akik az Y generációval együtt a legnagyobb számú munkavállalók a humánerőpiacon: 2025-re a globális munkaerő 75%-át teszik ki.

 

Ahogyan a vállalat legutóbbi, a CEMS (Community of European Management Schools) áprilisi éves konferencián végzett felmérése is rávilágított, ez a generáció elsősorban mentorálási lehetőségeket és olyan vezetőket keres a vállalatoknál, akik nemcsak mentorálják a munkavállalókat, hanem segítenek megtalálni az optimális karrierlehetőséget a cégen belül. A kielégítő fizetés mellett a munka-magánélet megfelelő egyensúlya is kiemelten fontos számukra, valamint kihívásokkal teli, nemzetközi lehetőségeket is kínáló állásra vágynak.

 

A P&G karrier és munkáltatói programja mindezt megadja, sőt még többet is kínál. A vállalat elkötelezett amellett, hogy nyitott, befogadó és erősítő kultúrát építsen, ahol a nagyszerű munkát elismerik és jutalmazzák. A cég gondoskodik a munkavállalók személyes jóllétéről, számos programot vezetett be annak támogatására, többek között rugalmas munkavégzést, egészségügyi és szociális támogatást, valamint a versenyképes fizetést biztosít. Legújabb programja, amelyet elsőként idén márciusban vezetett be Magyarországon, az apasági szabadság, amelynek keretében 2 hónapos fizetett távollétet biztosít az újdonsült apáknak.

Scroll To Top