Megszüntette az Est Media és a Communication Technologies az akvizíciós tárgyalást

Az Est Media Nyrt. és az általa megvásárolni kívánt Communication Technologies Kft. tulajdonosai megszüntették a tárgyalásokat az akvizícióról – közölte az Est Media csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a február 12-én tartott tárgyalási fordulón a felek közösen megállapodtak abban. hogy az akvizíciós tárgyalásokat megszüntetik, miután az ügylet több lényeges feltételéről nem jött létre egyetértés.
Az Est Media Nyrt. 2019. december 9-én jelentette be, hogy indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására. Akkor azt közölték, hogy az Est Media a kft. teljes körű jogi, pénzügyi, adó- és egyéb szükséges átvilágítását követően dönt a kötelező vételi ajánlat megtételéről.

A Communication Technologies Kft. a 2018-as üzleti évben 3,5 milliárd forintos árbevételt ért el, 2019-ben 4,5 milliárd forintot vár. A cég legnagyobb megrendelői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), amelyeket a Communication Technologies Kft. több éves szerződések keretében szolgál ki.
Az Est Media részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 131,8 forinton zárt, éves minimuma 76 forint, az éves maximuma 171,8 forint volt.(MTI)

Scroll To Top