Megmutatjuk az elkövetkező hónapok mezőgazdasági pályázatainak várható menetrendjét! Készüljön fel együtt az Agrisol szakértőivel!

A megújuló vidék, megújuló agrárium program történelmi mértékű fejlesztési lehetőséghez juttatja és megerősíti a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Ehhez a magyar kormány az európai uniós vidékfejlesztési forrásokhoz 80%-os hazai társfinanszírozást biztosít, amely az egész agráriumot és vidéket érintő fejlesztési program elindítását teszi lehetővé. Az elkövetkező időszakban sok száz milliárd forint értékben kerülnek kiírásra beruházási pályázatok a Vidékfejlesztési Program keretében. Az Agrisol pályázatírói megmutatják, hogy milyen pályázatok kapcsán érdemes már most felvenni a kapcsolatot a professzionális pályázatíró csapattal!

A 2020 őszén elinduló pályázati dömping az idei évben még erőteljesebben folytatódik. A Kormány 2022 végéig több, mint 1500 milliárd fejlesztési forrást biztosít a gazdálkodó szervezetek számára. De lássuk, mire készülhetünk nyár közepéig!

Május

  • májusában jelenik meg a széles körben várt „Terménytárolók, szárítók, tisztítók és vetőmag előállító üzemek fejlesztése” című felhívás mintegy 30 milliárd Ft-os forrás kerettel.
  • Ugyanekkor lát napvilágot az „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” című pályázat. A felhívás keretében a technológiai fejlesztéseket, továbbá a környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó beruházásokat szeretnék támogatni. A várható forráskeret 50 milliárd forint lesz, míg az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege igénylőnként maximum 100 millió forint. Az 1. célterületen belül az élelmiszer feldolgozó üzemek, míg a 2. célterületen belül a borászati üzemek fejlesztésére pályázhatnak.
  • Május 24-től lesz elérhető az ültetvénytelepítési pályázat
  • Az „Állattartó telepek megújításának támogatása” május 12-től lesz elérhető.

 

Június

  • Számos felhívás nyílik meg a nyár elején. Júniusban jelenik meg a „Kertészeti üzemek megújításának támogatása”, ahol a támogatható tevékenységek várhatóan az építéssel nem járó kertészeti eszközök beszerzései lesznek. Az 50 milliárd forintos pénzügyi keretre mezőgazdasági termelők, fiatal mezőgazdasági termelők, illetve a mezőgazdasági termelők csoportjai pályázhatnak.
  • Szintén júniusra tervezik kiírni az „Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése” című pályázatot 5 milliárd forintos támogatási összegig. A megjelenő nagyobb volumenű pályázatok megvalósításával szeretnék elősegíteni az importkiváltást. A célterületek várhatóan hasonlóak lesznek, mint az „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” című felhívásban, azonban a komplex üzemfejlesztésből adódóan a minimális támogatási összeg vélhetően jóval magasabb léptékű lesz.

  • Június 7-től adható be a „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című pályázat 50 milliárd forintos kerettel. A felhívás célja az önkormányzati tulajdonú, vagy önkormányzati vagyonkezelésben levő külterületi helyi közutak fejlesztése. Az érintett területeken lehetőség nyílik majd a külterületeken található helyrajzi számmal ellátott földutak fejlesztésére és a szilárd burkolatú helyi közutak felújítására. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 300 millió Ft lesz. A támogatási intenzitás a 95 %-ot is elérheti.
  • Júniusra várható a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” című pályázat. Az intézkedés alapvető célja a szántóföldi növénytermesztés, illetve a kertészeti ágazat versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása az új digitális szántóföldi és kertészeti technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatása révén. A forrás keretösszegét előzetesen 100 milliárd forintra tervezik, míg a vissza nem térítendő támogatás összege igénylőnként maximum 500 millió Ft lesz.
 

Július

  • július 15-től nyújtható be a „Tojótyúk tartó telepek támogatása” című pályázat. Az importkiváltás és a komplex ágazati fejlesztés érdekében 500 millió forintban határozzák meg a minimum támogatási összeget. Új tojótyúktartó telepek fejlesztését is támogatják a pályázatból.

 

 

Scroll To Top