Megjelenik az egészségbiztosítási piacon a Wáberer

Új szereplőként megjelenik az egészségbiztosítási piacon a Wáberer Hungária Biztosító – jelentette be Wáberer György, a biztosító tulajdonosa kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A társaság szerdán kezdi árusítani a gyors rákdiagnosztikát kínáló biztosítását, amelyben partnere az Onkomplex Kft.
A Wáberer jövőre már tízezres nagyságrendű ügyféllel számol.
A 11 millió szerződéssel rendelkező és több mint 800 milliárd forint díjbevételű magyar biztosítási piacból az egészségbiztosítások 40 ezer szerződéssel és 5 milliárdos díjbevétellel részesednek – ismertette az adatokat Czakóné Kovács Anna, a biztosító vezérigazgatója.
Elmondta: az egészségbiztosítások többsége úgynevezett összeg-biztosítás, amely kórházi kezelés esetén napi térítést, illetve keresetkiesés – táppénz – esetén pótlást nyújt. Ezzel szemben jóval ritkábbak a szolgáltatást nyújtó egészségbiztosítások – mutatott rá.
A Wáberer Hungária a vele szerződőknek azt kínálja, hogy daganatos betegség gyanúja esetén 10-12 napon belül elkészíti a diagnózist a szerződött partnere, az Onkomplex.
Balázs Anna, a rákdiagnosztikával és asszisztenciával foglalkozó társaság orvos igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ilyen betegségeknél a túlélést erősen javítja a felismerés gyorsasága.
A biztosítóval szerződött szolgáltató a diagnosztika mellett azt vállalja, hogy a beteget elkíséri a kezelések során is, ezért 30 vezető szakorvossal kötött szerződést. A kezelés ugyanis már az OEP keretében történik.
A biztosítás egyénileg és csoportosan egyaránt megköthető, az előbbi esetben a cafetéria keretében is vásárolható. A vásárlók 18 és 60 év közöttiek lehetnek. Aki csoportos biztosítás részese, annak nincs várakozási idő a szolgáltatás igénybevételére, míg az egyéni biztosítottak a kötés után 3 hónap múlva igényelhetik.(MTI)

Scroll To Top