Megbírságolta a GVH az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-t 227 200 forintra.

A hivatal szerdán az MTI-vel közölte: az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott 2012. július 3-tól 2013. március 14-ig, amikor a jogszabályi tilalom ellenére olyan piramis-elvre épülő eladásösztönző rendszert működtetett, amelyben a tájékoztatások alapján a fogyasztók azzal a lehetőséggel számoltak, hogy a rendszer tagjaiként – és nem elsősorban valamely termék értékesítése vagy fogyasztása révén – valamilyen juttatásban részesülhetnek.
A GVH vizsgálata megállapította, hogy a vállalkozás az „azonnali” kedvezmények ígéretével, az elfogadóhelyek számával, a megszerezhető jövedelem mértékével, továbbá az ellenszolgáltatás-nélküliséggel, a fogyasztói ajánlások számával és a kamatmentesen igénybe vehető vásárlási keret felhasználásával kapcsolatban valótlan információkat adott a fogyasztóknak.
A jogsértő magatartás miatt 227 200 forint bírságot szabtak ki a vállalkozásra. A bírság meghatározásánál korlátot jelentett a vállalkozás alacsony árbevétele és a törvényi keret, amely alapján a GVH a bírságot kiszabhatja.(MTI)

Scroll To Top