Márciusban csökkent a német ipari termelés

Márciusban a vártnál nagyobb mértékben esett vissza a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése szerint.

Márciusban szezonális és naptári kiigazítással 3,4 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a német ipari termelés a februári 2,1 százalékos havi növekedés után. Elemzők havi 1,3 százalékos csökkenést vártak márciusra.
A márciusi ipari termelés naptári kiigazítással 1,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Februárban 0,7 százalékkal állt az ipari termelés az egy évvel korábbi felett.
Az első negyedév ipari termelése 2,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.
A feldolgozóipari termelés visszaesésének nagy részét az autóipar adta: a februári 6,9 százalékos havi növekedés után márciusban 6,5 százalékkal csökkent a februárihoz képest a gépjárművek és alkatrészeik gyártása. A gépgyártás termelése 3,4 százalékkal, az építőipari termelés 4,6 százalékkal csökkent márciusban havi bázison.
Az energiatermelés márciusban 0,8 százalékkal nőtt az előző havihoz képest. Az energia és az építőipar nélkül az ipari termelés 3,3 százalékkal csökkent az előző havihoz viszonyítva.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2023/05/PD23_177_421.html
(MTI)

Scroll To Top